skip to Main Content

Hvor sikkert er det at flyve?

Jeg har altid haft ekstrem flyskræk og det begynder tit med at jeg kaster op af frygt inden jeg skal flyve. Det er første gang jeg skal ud og flyve i 6 timer og jeg kan mærke frygten allerede nu. Min værste frygt er, at jeg dør i en flyulykke og jeg har brug for en professionel synsvinkel på hvor sikkert det er at flyve.

Du er helt sikkert ikke alene med din angst for at flyve, men helt præcist hvor mange der har det som dig kan være svært at sige med sikkerhed, for hvor mange af os tør sige “jeg er bange for at flyve”? Der er undersøgelser der viser at op mod 900.000 danskere føler ubehag for at flyve, men tallet kan være endnu højere.

Så lad os starte der. Vi syntes det er modigt af dig, at indrømme at du har flyskræk og dernæst at du ikke lader det begrænse dig, når det tydeligvis er noget der påvirker dig både psykisk og fysisk.

I forhold til dit spørgsmål om flyvesikkerhed, så er vores erfaring at at flyskræk sjældent er en rationel frygt. Og hvad mener vi så med det? Jo, det kan sagtens være du får et tal (og det får du til sidst i svaret) om hvor sikkert det er at flyve, men du vil sikkert stadig væk, uanset hvor lille risiko der er, være tilbage med tanken – jamen det kunne stadig være mig det sker for?

Det er fuldstændig rigtigt, for det er simpel statistik og det vil nok altid være sådan, at der er en risiko for at flyve.

Hvorfor opstår flyskræk og hvad handler det om?

Når man går lidt dybere ind i flyskræk, altså at man ser på hvilke faktorer og omstændigheder der udløser angsten, så handler det tit om mangel på kontrol. Det handler også tit om, at man har fået “programmeret” hjernen til et specielt resultat (at det går galt) og til sidst har man sagt det så mange gange, eller forestillet sig at det går galt så mange gange, at det sidder fast i underbevidstheden.

Hvad er udsigterne til at blive fri for angsten for at flyve?

Er man så doomed hvis man har fået flyskræk? Nej er det korte svar.

Langt de fleste kan sagtens opnå et godt forhold til det at flyve. En måde man kan komme ud af den dårlige cirkel er ved i første omgang at erkende at man har brug for hjælp. Det behøver ikke koste en formue at få hjælp, de to vigtigste ting er, at man afsætter tid og man udviser disciplin ifht de værktøjer og øvelser man får tildelt. Vi har f.eks. et trænings program som kan downloades via vores webshop. Vi har også en dansk version her 

Har man brug for en til en undervisning kan vi også finde erfarne instruktører (mentaltrænere og eller piloter) der kan tilbyde det, men så koster det lidt mere. Mange leder måske efter et “quick fix”, men det at arbejde med flyskræk kan måske sammenlignes med at starte i et fitness center, det kræver et par uger før man kan se resultater.

Hvis du skal rejse meget snart

Er det liiiiiige om lidt man skal flyve, har vi dog vejrtræknings og afspændings programmer og checklister – som er designet til at nedbringe stressniveauet, så det bliver nemmere at flyve. Det er altsammen del af de træningsprogrammer vi har lavet – både den engelske version og den danske.

AKUT flyskræk

Er det helt ekstremt og sidder man “fast” et sted i verden og SKAL man simpelthen flyve – så har vi et prof team der yder support over telefon – men det kan være en lidt bekostelig omgang, som ens rejseforsikring sjældent vil dække.

Flystatistik – hvor sikkert er det at flyve?

Nå, men svar på dit spørgsmål.

I følge statistik udviklet af Harvard University er der, når du sætter dig op i et fly, en 1 til 1.200.000 risiko for at være involveret i en ulykke. Såfremt det er en døds-ulykke så er risiko 1 til 11.000.000. Til sammenligning er der, ifølge Harvard University, en 1 til 5.000 risiko for at være involveret i en bilulykke.

Så det var statistikken, men selvom tallene tydeligt viser at flyvning er en sikker transport form og det er blevet mere sikkert med årene, så hjælper det som sagt sjældent den der har flyangst, da angsten for at flyve sjældent er rationel.

Vi har lavet to gratis videoer som måske kan være en hjælp:

Mvh

Spørg Piloten

Du er velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe på 5352 7700

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top