skip to Main Content

Tryk i ørerne

Q: Hej, mit spørgsmål går på trykket i kabinen, da jeg oplever stor trykken i ørerne ved indflyvningen/nedstigningen

Er der en forskel på f.eks. et lille privatfly (fx. Learjet) og en Dreamliner eller A380? – altså opleves indflyvningen/nedstigningen mere behagelig i et privatfly?

A: Tak for dit spørgsmål. Hvis du ikke allerede har læst dette tidligere indlæg omkring hvad man kan gøre, såfremt man oplever ubehag, så vil jeg anbefale dig at læse det:

https://spoerg-piloten.dk/oresmerter-problemer-med-at-trykudligne/

Din oplevelse af trykken for ørerne afhænger til dels af din egen krop, f.eks. om du er lettere snottet – så alene af den grund vil du måske opleve forskel fra gang til gang.

Når det er sagt, så er der forskel på trykkabiner fra fly til fly. Jeg har fløjet B737, B757 og B767 inden jeg kom til at flyve B787 Dreamliner. Dreamlineren er uden tvivl den mest behagelige type, at jeg har fløjet til dato.

Dreamlineren udmærker sig på mange måder, men blandt andet ved at den har en markant lavere kabinehøjde (pga. en bedre trykkabine end andre fly) og det kan man i den grad godt mærke. Kombineret med at luften i kabinen på Dreamlineren også er af bedre “kvalitet” i forhold til fugtighed og renhed- så opleves selve flyvningen og også nedstigning mere behageligt. Nogen siger den kan reducere jetlag følelsen – men da jeg ikke fløj “lange ture” på B737/ B757/ B767 har jeg lidt svært ved at kommentere på om det er tilfældet.

Jeg har ikke selv fløjet A380, men har hørt mange passagerer være glad for den – specielt pga at den er meget rummelig. Hvorledes flyene er indrettet er ofte op til flyselskaberne at beslutte. Det er nok klart at en nedstigning i en first class kabine hos Emirates A380 vil være noget mere behageligt end tilsvarende på economy class. Et lille privatfly kan selvfølgelig have en imponerende komfort, men generelt er det min oplevelse at mindre fly (lidt ligesom en lille båd vs en stor båd) er lidt mere påvirkelig overfor vindstød mm end et større fly.

Hvis du ikke allerede har prøvet en tur i en Dreamliner – kan jeg godt anbefale det. Hvis du har mulighed for det, så prøv at se om du kan få sæder længst fremme, gerne foran motorerne. Her er der nemlig markant lavere støj og lidt mere behageligt at side, i tilfælde af at man møder lidt turbulens. Gør du det, og har du lært Valsalvas manøvre – så har du, i mine øjne, gjort alt hvad du kunne i forhold til at få en behagelig nedstigning.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top