skip to Main Content

Afrika og flysikkerhed

Jeg skal snart rejse til Afrika, og vil derfor høre om der er en måde hvorpå man kan undersøge sikkerheden i de forskellige flyselskaber. Fx har jeg mulighed for at rejse et stykke af vejen med Ethiopian Airlines, hvilket jeg ikke så som noget problem til at starte med, men jeg kan forstå på andres reaktioner at afrikanske flyselskaber ikke nødvendigvis lever op til vores sikkerhedsstandarder… hvordan undersøger jeg om det er sikkert nok?

Som udgangspunkt er alle selskaber, der flyver til Europa, sikre. De flyselskaber der ønsker at flyve til Europa skal overholde en vis standard. Gør de ikke det, får de ikke lov til at flyve hertil. Flyselskaberne bliver jævnligt kontrolleret og listen over tilladte selskaber revideret, hvis noget skulle ændre sig. Hvad der foregår udenfor Europa, kan vi selvfølgelig ikke bestemme, men der er lavet en liste over de ”sorte får” i flokken. Denne liste kan findes her EU sorte list. Her har du mulighed for at se de flyselskaber, der ikke overholder de standarder, som er ønsket i Europa. Som det fremgår af listen, er rigtig mange af disse selskaber i Afrika. Så det er rigtigt, at det ikke er helt lige så sikkert at flyve i Afrika, som det er i Europa. Men så igen – efter hvad vi har set med mine egne øjne, er de normale trafik forhold på vejene i Afrika heller ikke helt den samme standard, som vi ser i Europa. Så vi kan sige, at der er en relativ sammenhæng.

Når det er sagt så er det vores klare indtryk at Ethiopian Airlines er et flyselskab med høj standard både hvad angår fly og personale. Vi er også sikker på at Ethiopian Airlines ikke vil benyttes sig af samarbejdspartnere som de ikke kan stå indefor.

Andre interessante spørgsmål du måske kunne være interesseret i

Mere om turburlens

Hjælp til flyangst

Hvad sker der ved motorstop i en helikopter?

Kan kabinebesætningen lande flyet?

Hvad gør en F16 pilot hvis han/ hun skal på toilettet?

Hvad hvis piloterne falder i søvn?

Hvis du selv har et spørgsmål?

Du kan stille os spørgsmål via vores engelske hjemmeside.

Vi håber du føler dig lidt bedre tilpas nu i forhold til din rejse, men skulle du have spørgsmål eller ønske om yderlige hjælp er du velkommen til at kontakte os på contact@askapilot.net eller på telefon +45 5352 7700.

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top