skip to Main Content
Hvad Sker Der Hvis Piloterne Falder I Søvn?

Hvad sker der hvis piloterne falder i søvn?

Q: Hvad sker der hvis piloterne falder i søvn?

A: Hvis begge piloter falder i søvn, eller bliver bevidstløse af den ene eller anden grund, så fortsætter flyets autopilot med at holde de instrukser som piloterne senest har givet, indtil at flyet løber tør for brændstof. De fleste moderne fly har dog systemer (alarmer) der monitorerer om piloterne har leveret inputs til systemerne. Således vil en periode på feks 30 minutter uden nogen inputs (fra piloterne) på visse fly medføre, at der er et horn/ klokke der lyder. Det er så tanken, at dette skal vække piloten. Ligeledes har kabinepersonalet til opgave løbende at checke piloterne, dvs. ved enten fysisk at komme ud på flight deck eller ved at bruge flyets samtaleanlæg til at spørge piloterne om der er noget de vil have. Endeligt vil trafikledelsen løbende levere instrukser til flyet og står flyveledelsen uden svar, iværksætter de en række procedurer. Dette kunne f.eks. medføre at flyet interceptes af et militær fly som på forskellig vis vil forsøge at tiltrække sig piloternes opmærksomhed.

Piloters arbejdsskema følger strenge krav kaldet “flight time limitations” og piloten har et ansvar for ikke at møde ind på arbejde såfremt han/ hun ikke føler sig udhvilet.

Skulle det alligevel ske at en eller flere piloter falder i søvn, er det selvfølgelig en alvorlig hændelse som vil blive rapporteret.

På længere ture (long haul) kan det være at der er mere end 2 piloter ombord. F.eks. tillader en 3 pilot operation, at der undervejs bliver mulighed for, at der kan holdes et lille hvil. På større fly der flyver langt, har piloterne typisk adgang til senge ombord.

På vegne af og med venlig hilsen

 Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top