skip to Main Content

Hvad sker der ved motorstop i en helikopter?

Ved motorstop i en helikopter, hvad sker der så med propellen? Bliver den ved med at dreje rundt og kan man lande helikopteren uden at moteren kører?

Tak for dit spørgsmål om hvad sker der ved motorstop i en helikopter.

En helikopter er en meget kompleks maskine både rent mekanisk men også aerodynamisk. Det du spørger om kaldes en Autorotation. En helikopter kan fint landes uden motorkraft – det er dog en lidt krævende procedure.

Ved normal flyvning ”suger” helikopterens rotor (propel) luften ned gennem rotordisken. Under en autorotation vil luften blive ”presset” op igennem rotordisken da helikopteren, uden motorkraft, vil falde mod jorden og herved vil der opstå en luftstrøm op i gennem rotordisken.

En helikopter der autoroter vil ca. ”falde” med 2000-3000 fod i minuttet. Omkring 200 fod over jorden/vandet påbegynder man det vi kalde et Flare. Her trækkes helikopterens næse op for at bremse faldet samt farten og ca. 10-20 fod over jorden bruger man resten af kraften i rotordisken på at lande helikopteren relativt blødt.

På internettet kan du søge efter ”Autorotation helicopter” så kan du se videoer af autorotations træning og uddybende tekniske forklaringer.

En Autorotation er en standard, om end kompliceret, nød procedure som helikopter piloter træner minimum 1 gang hvert år.

Vi håber vi fik besvaret dit spørgsmål og du er altid velkommen med flere spørgsmål.

På vegne af:

Spørg piloten/ Ask A Pilot

Følg os på youtube

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top