skip to Main Content

Nødsignaler fra jorden

I dag så jeg en helikopter cirkulere rundt  fordi den er på udkig efter en som er forsvundet. Så kom jeg til at tænke på at der er nogle specielle signaler man kan sende til helikoptere. Fx. hvis man står med armene spredt betyder det ‘Jeg skal bruge hjælp’ eller noget i den retning, men jeg aner faktisk ikke hvad de internationale signaler er, og kan mærkeligt nok ikke finde noget om dem paa Internettet – kan I hjælpe mig med at blive lidt klogere?

Nødsignaler fra jorden

Der er flere metoder, der kan bruges for at tiltrække opmærksomheden. Her er det vel nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Om dagen kan man lave visuelle signaler med kroppen såsom at vinke med armene over hovedet. Man kan også fange sollyset med et spejl, hvis man skulle have sådan et på sig og prøve at ”blænde” piloten. Derudover kan man sende en nødraket op eller affyre et nødblus.

Er der plads til det, hvor man er, kunne man også tænde et bål. Om natten er nødraketten og nødblus endnu mere tydelige og det samme med bålet. En lommelygte kan også bruges til at blinke i retningen af helikopteren. Når man blinker med lygten, kan man med fordel blinke 3 gange kort, 3 gange langt og 3 gange kort. Dette er det internationale anerkendte signal for, at man er i nød, også kaldet SOS. 3 korte blink svarer til S i morsealfabetet og 3 lange blink svarer til O, deraf kommer navnet SOS og betyder ikke noget i sig selv andet end de bogstaver, de repræsenterer i morsealfabetet.

Dette er taget fra det Airlaw pensum piloter skal igennem.

Så lige for at præcisere. Disse formationer er det mening at den på jorden skal bygge således det kan ses fra luften. Det afhænger selvfølgelig af faunaen hvor man er, men er man f.eks. ved en strand kunne man lave symbolerne i sandet ved brug af sten eller hvad man ellers lige kan finde.

Som billedet vi har valgt til indlægget viser, så er der lavet er “H” på landjorden. Umiddelbart er “H” ikke et officielt signal, men mon ikke redningspersonalet vil forstå meningen – at det altså betød H-E-L-P. H ses ellers som indikation på HELICOPTER, så altså landings plads for helikopter.

Hvis du lige skal lege aktion helt og du vil kommunikere med helikopteren kan du bruge disse signaler.

 

Andre interessante spørgsmål du måske kunne være interesseret i

Mere om turburlens

Hjælp til flyangst

Hvad sker der ved motorstop i en helikopter?

Kan kabinebesætningen lande flyet?

Hvad gør en F16 pilot hvis han/ hun skal på toilettet?

Hvad hvis piloterne falder i søvn?

Hvis du selv har et spørgsmål?

Du kan stille os spørgsmål via vores engelske hjemmeside.

Vi håber vi fik hjulpet dig og at du nu føler dig lidt klogere. Hvis der er noget vi har misset eller du har mod på flere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top