skip to Main Content

Pilotskoler i Danmark

Mig bekendt er der ikke nogen pilotskoler i Danmark der tilbyder en integreret ATPL. Tager jeg fejl? Kender I til nogle skoler i Danmark, hvor man kan tage en integreret ATPL? Hvis ikke det er muligt i Danmark, kan I så anbefale nogle skoler i Europa hvor man kan tage sin ATPL?

Pilotskoler i Danmark

Ja helt kort, så tager du fejl. Der er en række muligheder for at blive uddannet pilot i Danmark. Hvis vi skal være lidt fluekneppere, så tager du et “integreret frozen ATPL” og det du får rent certifikat mæssigt er et CPL – commercial pilot licence.

Det du spørger ind til med en “integreret ATPL” skal måske lige forklares, hvis nu nogen der er helt nye i branchen læser med.

ATPL står for Airline Transportation Pilot Licence. Det er den højeste kategori af licens man kan have som civil pilot.

Integreret – betyder blot at du følger et hold på en flyveskole. Den anden måde at tage uddannelsen på er “modulart”. Begge måder kan give dig en fin pilotuddannelse og hvilken måde der passer til dig, afhænger meget af din personlige situation. Vi har flere indlæg der omhandler integreret vs modular uddannelse.

Når man taler om pilotuddannelsen får man typisk en pakke som giver en mulighed for at tjene penge som pilot (CPL). Når du har fået dit certifikat er du selvfølgelig ikke kandidat til at være kaptajn på et stort fly fra første dag. At være kaptajn på en større maskine kræver minimum 1500 total og et ATPL. Ofte har selskaberne en forventing om at du har mere erfaring end det før du får lov at være kaptajn på en stor maskine. I praksis skal du måske også have været ansat i en vis tid, før du får mulighed for at flyve som kaptajn for et selskab (senioritet).

Indtil du har flyve erfaringen (de 1500 flyve timer) taler man om du har et “frozen” ATPL. “Frozen” vil sige at du har taget al teorien for at have et kaptajns certifikat (ATPL teori), men at dit flyve certifikat til at være kaptajn på et stort fly ikke er aktiveret endnu.

Der hvor det måske bliver lidt forvirrende er, at du faktisk gerne må være kaptajn på små fly, når du er færdig. Her skal du nemlig kun bruge et commercial pilot licence (CPL). Eksempler hvor nyuddannede er kaptajner er som flyveinstruktør, foto flyvning, banner-flyvning, faldskærmsflyvning og flyvning på helt små privat fly.

Når du tager ud på pilotskolerne, så tilbyder de ikke helt det samme. Der kan være forskel på mange ting. F.eks. hvilke fly de benytter og instruktørernes baggrund. Ofte er der også forskel på hvor mange timer du får med i pakken og hvilke tilvalgs certifikater du får med i pakken.

Nå, men tilbage til dit spørgsmål om pilotskoler i Danmark.

Pilotskoler er der faktisk et par stykker af i Danmark. I tilfældig rækkefølge kan vi nævne de fire største:

Skolerne er meget forskellige og det er svært at udnævne en til at være den bedste. Du vil hurtigt finde ud af at alle skolerne er gode til at markedsføre sig selv. Det er typisk også således at du på flyveskolerne vil finde en meget positiv indstilling til branchen generelt.

Vi vil dog gøre opmærksom på det er et utal af forskellige skoler i hele verden hvor du kan uddanne dig til pilot. Vi vil anbefale dig at undersøge markedet for uddannelsen grundigt. Din største hjælp kan være at snakke med nogle af eleverne, eller de nyuddannede piloter fra skolen, inden du påbegynder.

Pilot uddannelse. Har du brug for hjælp?

Her er 8 gratis pilot fortællinger som du måske kan få inspiration af at læse

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Udover de personlige pilot fortællinger, har vi en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden.

For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts som også har link til vores youtube kanal.

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Ellers er du altid velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700.

Happy landings

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top