skip to Main Content

Hvad tjener en pilot?

Q: Hvad er månedsløn for en pilot? Og er der forskel på mænd og kvinders løn?

A: Mange tak for din interesse for vores hjemmeside og dit spørgsmål omkring piloters løn.

Lønnen som pilot varierer i forhold til blandt andet erfaringsniveau, funktion ombord på flyet, type af flyvning og hvilket selskab piloten arbejder for.

Ifølge www.ug.dk er en nyuddannet pilots løn inkl. tillæg og pension 36.282,- kr. Statistik er jo taknemmelig og jeg kender til flere piloter der tjener noget mindre i månedsløn.

Kaptajnen har det endegyldige ansvar ombord på flyet og tjener typisk en del mere end styrmanden ligesom kaptajnen også har en del mere erfaring – både på flytypen og i luftfart generelt. Piloter der flyver regional flyvning er gerne lavere lønnet end piloter der flyver store jets og oversøiske flyvninger. Fælles for langt de fleste ansættelsesforhold er, at der ikke skelnes mellem weekend, aften og helligdage, hvilket betyder der ikke kommer ekstra tillæg oven i din løn for arbejde på skæve tidspunkter etc. En pilot må arbejde op til 60 timer om ugen og i nogle selskaber er man lønnet efter hvor meget man producerer – altså timer man flyver – og i andre er lønnen en fast løn.

På www.ppjn.com kan du læse mere om de forskellige selskabers løn og tillæg. Det er ikke selskabernes officielle tal, men det giver dig en god ide om hvordan en pilots løn er. Eksempelvis kan du finde startløn fra 19.000,- plus produktionstillæg og en slutløn for en kaptajn på ca. 100.000,- i danske selskaber pt. Min helt egen vurdering er at sidstnævnte månedsløn kun tjenes af et fåtal af piloter i Danmark.

Jeg har ikke kendskab til der skulle være forskel på lønnen for kvinder og mænd og i mange selskaber er lønnen forhandlet via en lokal pilotforening.

Jeg håber du finder svaret brugbart og er altid velkomme til at vende tilbage og stille flere spørgsmål. Vi kan også tilbyde en samtale med en af vore erfarne piloter. Her kan du skyde løs med spørgsmålene og få personlig rådgivning om alle aspekter omkring branchen og det at blive pilot. Du kan booke os her: https://spoerg-piloten.dk/produkt/pilot-raadgivning/

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top