skip to Main Content
Bliver Pilotuddannelsen Betalt Af Forsvaret Og Er Der En Maksimal Højde?

Bliver pilotuddannelsen betalt af forsvaret og er der en maksimal højde?

Q: Jeg går lige nu i gymnasiet, og regner stærkt med at søge en som pilot i forsvaret efterfølgende.
Mit spørgsmål er om det er nødvendigt at være inde som værnepligtig, eller om der er en mere “direkte vej”? Og hvordan foregår det rent finansieringsmæssigt? Bliver det fuldt betalt af forsvaret, eller skal man også selv spytte lidt i det? Til sidst vil jeg også gerne lige høre nærmere om den maksimale højde som pilot.
Man skal tage Forsvarets Basisuddannelse inden man kan starte på en af Forsvaret uddannelser. Det er dog ikke nødvendigt inden man ansøger, da basisuddannelsen kan tages som et led i den samlede uddannelsesplan. Basisuddannelsen er den grundlæggende militærfaglig uddannelse – alt derefter er den egentlige uddannelse.

Det koster ikke noget at blive pilot i Forsvaret. Dog “betaler” du med en tjenestepligt på 12 år efter endt uddannelse.

Mht. dit sidste spørgsmål, så har jeg undersøgt hvad maksimum højden er, men har ikke kunnet finde noget officielt. Jeg ved at den maksimalt tilladte højde engang var 193 cm. Jeg har spurgt hos lægerne, men ikke fået svar endnu. Er du højere end 193 cm, så må du skrive til mig igen, så vil jeg sørge for at du får et korrekt svar.
Jeg håber på det lykkedes for dig!

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

THO

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top