skip to Main Content

Pilot for kongehuset? Kan man være militær pilot uden at ende i en krigszone?

Q: Jeg kunne godt tænkte mig at komme til at flyve for kongehuset. Jeg kan rigtigt godt lide atmosfæren, omkring militæret og jeg vil gerne hjælpe mit fædreland, men er måske mere til at gøre det på lidt mere sikker grund end nede i en decideret krigszone – men er det muligt?

A: Jeg vil starte med at sige, at man som ansat i Forsvaret ikke umiddelbart kan blive ansat, hvis man ikke ønsker at deltage i en international mission! Man bliver nød til at forholde sig til, at det er noget der med overvejende sandsynlighed, vil komme til at ske på et tidspunkt i ens karriere. Du bliver derfor nød til at forholde dig til spørgsmålet OM du har lyst til det og kan affinde dig med måske at skulle det? Jeg vil sige så meget, at jeg på ingen måde har lyst til at tage i krig, men det er en naturlig del af mit job, og noget jeg mentalt forholder mig til at jeg godt kan gøre.

Når det er sagt, så har man ikke direkte indflydelse på hvilken flytype man kommer til at flyve efter endt uddannelse. Man kan ønske en specifik platform, men i sidste ende er det op til Forsvarets behov. MEN, både redningshelikopteren (EH-101 Merlin) og CL-604 Challengeren (transportfly/ biz-jet), med jævne mellemrum flyver for kongehuset. Specielt Challengeren flyver ret ofte for dem, eller medlemmer af regeringen. Derudover har både H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen fløjet i F-16 – dog kun et par enkelte ture. Det er også sandsynligt at kongehuset på et tidspunkt ville kunne komme til at flyve i en af de andre flytyper, men ikke regelmæssig.

Jeg vil også lige nævne at ALLE flytyper HAR fløjet i krigszoner rundtomkring i verden, med undtagelse af T-17 (Flyveskolens skolefly) – så vil du være i Forsvaret, må du forberede dig på at du potentielt vil komme til at flyve sådan et sted. Igen – det er en virkelig fed arbejdsplads med MASSER af muligheder for oplevelser, kammeratskab og faglig og personlig udvikling. Go for it! 🙂

Håber det var svar nok, ellers må du skrive igen.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Check six,

THO

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top