skip to Main Content

Hvordan er det at lande et stort fly?

Jeg har undret mig over hvordan er det at lande et stort fly feks med kun et lille joystick. Det må være en meget speciel følelse tænker jeg.

Stort set alle Airbus fly er lavet med Joystick (A310 er undtaget) og man øver normalt i simulator inden man går i gang med det rigtige fly, uanset om det er Airbus 318 eller 380 eller en B787. Vi vil mene, at det kun er et spørgsmål om rutine om man flyver med Joystick eller yoke, som man f.eks. kender det fra mange Boeing passagerfly. Den enkelte pilot kan meget vel have sine præferencer, men har man først vænnet sig til det ene eller det andet, så vil vi mene at det går ganske enkelt.
 
Her er et par eksempler på hvordan styresystemet kan se ud:
 
Embraer
A380
A310
Dreamliner B787
C172
Antonov 225

At lande et stort fly

Uanset antallet af passagerer man har med, så har man som pilot, efter vores mening, det samme ansvar (at få alle sikkert ned).
I forhold til hvordan det så “føles”, så er det vores erfaring at større fly kan være mere rolige at lande, men der kan selvfølgelig være nogle designforskelle, der gør at visse fly er lettere at håndtere end andre.
Alle piloter kan nok stadig huske deres første landing. Som med alt andet i livet, så kan ting blive en vane. Under visse omstændigheder kan et moderne fly selv lande. Det forudsætter at piloterne sætter flyet op til det samt, at der på lufthavnen er det fornødne anflyvningsudstyr. Det eneste vi piloter stadig altid skal selv, på moderne passagerfly, er at lette.

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Nyuddannet pilot – uden job?

Vi kan selvfølgelig ikke trylle noget pilot job frem, men vi kan hjælpe dig med at være skarp når markedet åbner igen. Lige nu støtter vi nyuddannede piloter i mindre netværksgrupper. Her taler vi om det der er svært, vi holder modet oppe, vi deler nyheder om branchen og sørger for ingen føler sig alene. Vi mødes online en gang per måned, hvor vi holder en workshop med forskelligt indhold, alt efter hvad der er relevant. Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte os.

Vi håber at dette var svar på dit spørgsmål om hvordan det er at lande et stort fly.
Mvh
Spørg Piloten/ Ask A Pilot
contact@askapilot.net eller ring til os på +45 5352 7700.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top