skip to Main Content

Hvor mange kvindelige piloter bliver der uddannet årligt i Danmark?

Der foreligger os bekendt ikke officielle tal for antallet af kvindelige piloter, der uddannes årligt i Danmark. Derfor er det bedste vi kan tilbyde et kvalificeret gæt.

En mandsdomineret branche

Historisk set har pilotjobbet været meget mandsdomineret og det er det fortsat. Dog ser vi en trend hvor flere og flere kvinder vælger at blive pilot.

Det er, i vore øjne, en rigtig dejlig udvikling, da der naturligvis ikke er nogen grund til at kvinder ikke kan være pilot. Kvinder har tilmed måske en lille fordel efter endt uddannelse, da de er i lidt højere kurs end mændene. Dette da mange selskaber gerne vil have en vis procentdel af kvinder.

Kvindelige piloter er stadig i stærkt undertal i branchen

Det er stadig således, at kvindelige pilot er i stærkt undetal. Vi vil tro at det i de fleste selskaber drejer sig om under 5% af piloterne er kvinder.

Som sagt ser vi, efter vores mening, en trend at flere kvinder vælger uddannelsen og det er mit bud at der er en kvinde på stort set hvert pilothold i DK.

Et hold er typisk på ca 10 – så det vil sige tallet er 1 ud af 10 eller 10% er kvinder. Så måske vi er på vej imod at flere kvinder bliver pilot og det vil da kun være en dejlig udvikling

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Nyuddannet pilot – uden job?

Vi kan selvfølgelig ikke trylle noget pilot job frem, men vi kan hjælpe dig med at være skarp når markedet åbner igen. Lige nu støtter vi nyuddannede piloter i mindre netværksgrupper. Her taler vi om det der er svært, vi holder modet oppe, vi deler nyheder om branchen og sørger for ingen føler sig alene. Vi mødes online en gang per måned, hvor vi holder en workshop med forskelligt indhold, alt efter hvad der er relevant. Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte os.

Happy landings

Spørg Piloten

contact@askapilot.net eller ring til os på +45 5352 7700.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top