skip to Main Content
Hvad Er “pay To Fly”?

Hvad er “pay to fly”?

Pay to fly er slang for et “tilbud” om at få erfaring (linetraining) mod betaling.

Hvordan fungerer pay to fly schemes?

Man garanteres f.eks. 500 timers erfaring på en B737 eller A319 over 6- 9 måneder. I praksis får man “job” i et selskab i f.eks. Kazakhstan  – men det er uden løn og man skal selv dække udgifter til mad og logi. Der ud over betaler man, typisk omkring 50.000 EUR for setup – UDEN typerating. Efter pay to fly forløbet har man opnået en erfaring, hvor man kan få et “rigtigt” job og måske derfor vælger nogen at gøre det, selvom der er mange grunde til IKKE at gøre det.

Er pay to fly schemes en god idé?

Selvom pay to fly vejen giver et job i sidste ende er det en meget dyr løsning og måske udtryk for hvor hård kampen er for at komme i job som pilot. Først betaler man ca. 700.000 DKK for pilot grunduddannelsen, dernæst 150- 250.000 DKK for en typerating for så at arbejde 6- 9 måneder uden løn OG betale 50.000 EUR (370.000 DKK) vi er dermed langt over en million DKK

Mange mener naturligvis, at man skal afholde sig fra at betale for at få et job. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at de der går denne vej,  køber sig foran i køen. I forhold til (måske) at gå 2- 3 år uden job, er pay to fly at foretrække for nogen.

Lad os hjælpe dig med dine pilotdrømme

Vi kan godt forstå hvis du er afskrækket efter at have læst om pay to fly schemes.

Som følge af Covid-19 forventer vi desværre kommer til at se flere pay to fly schemes. Disse schemes er nemlig ofte udtryk for udbud og efterspørgsel. Er der mange piloter uden job, kan nogen selskaber måske se sig fristet til at tjene nogle nemme penge på desperate piloter.

Hvis du overvejer at blive pilot lige nu er det måske værd for dig at se nogen af vore youtube video, hvor vi taler om de forskellige holdninger der er til hvornår branchen går bedre tider i møde.

Uanset hvornår du påtænker at starte uddannelsen til pilot, kan det være en god idé at være velforberedt på hvad branchen har at byde på. Vores e-bog om hvordan man bliver pilot, indeholder en række tips og informationer.

Du kan også skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700 hvis du gerne vil have en til en rådgivning. Vi giver gerne 15 minutters gratis rådgivning på telefon, så du kan prøve om det er noget for dig.

Mvh

Spørg Piloten/ Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top