skip to Main Content

Pilotuddannelse. I tvivl om valg af pilotskole

Pilotuddannelse. Jeg er i tvivl om valg af pilotskole. Hvilken skole skole skal jeg vælge? Hvad er Jeres råd til mig?

Uden at vi har lidt flere informationer om din situation er det svært at svare på hvilken skole der passer dig bedst. Hvilken måde lærer du bedst på?  Hvad er din karriereplan? Har du allerede bolig tæt på en flyveskole? Er du intereseret i at tage uddannelsen i moduler og arbejde ved siden af? Vil du tage uddannelsen integreret og følge et ca 2-årigt skoleprogram?

Reality check før man bliver pilot

Lige nu er du sikkert helt sikker på at du skal være pilot. Du mangler blot lige at finde den perfekte flyveskole. Hvis du har det sådan er “reality check” nok ikke det du føler du har brug for. Måske bliver du nærmest irriteret over forslaget.

Situationen er klassisk. Der er mange der har en drøm om at blive pilot. Når de skal redegøre for hvorfor er det svært at sætte ord på – det er bare det man gerne vil. Rejse, være fri, opleve verden, komme op over skyerne.

Vi har en gratis gave til dig som gerne vil være pilot. Vi håber du vil tage imod den. Det er en tidligere chef pilot som har lidt råd til dig. 

Hjælp til valg af flyveskole

Du er klar til at vælge en flyveskole, men hvad skal du ligge vægt på? Skal du vælge en skole i DK eller i Udlandet? Hvilken skole er bedst? Skal du vælge den modulare eller integrerede vej?

Der er hjælp at hente her. Vi har nemlig udgivet en e-bog som indeholder en grundig checkliste for valg af flyveskole. Bogen kommer også godt rundt omkring branchen og de forskellige muligheder. Det giver dig et bedre grundlag for at vælge “rigtigt”.

Vi kan slå fast at alle pilot skolerne i Danmark er steder hvor du kan få en god pilotuddannelse. Danmark har generelt godt ry for at uddanne dygtige piloter. At komme i job som pilot er dog mange gange en stor udfordring. Derfor må mange danske nyuddannede piloter til udlandet for at søge job. Det er meget muligt at en udenlandsk arbejdsgiver aldrig har hørt om din danske pilotskole. Ting såsom netværk og hvordan du præsenterer dig selv, er ofte vigtigere end hvilken skole du har gået på.

At blive pilot på en skole i udlandet

De fleste bliver draget af pris når det kommer til pilot uddannelsen i udlandet. Prisen er nemlig ofte noget lavere. Nogen steder kan du måske blive pilot for ca. 400.000 DKK. Der er måske også bedre vejr på skolen i udlandet og det hele lugter måske af eventyr. 

Før du tager til udlandet skal du dog huske på at sammenligne “æbler med æbler”. For eksempel kan der være forskel på hvilke certifkater der er inklusiv i prisen. Dernæst skal du være opmærksom på om du kan tage din forhøjet Danske SU med. Hvis ikke du kan, er der jo penge du i princippet “går glip af”. Den forskel skal ligges til i prisen på uddannelsen i udlandet, hvis du skal sammenligne pris.

Men udover pris, så kan der være mange fordele og ulemper ved at tage uddannelsen i udlandet.

En af de helt store fordele er at mange skoler i udlandet historisk set, har haft et tæt samarbejde med et eller flere større luftfartsselskaber. Det er dog værd at bemærke at situationen for nyuddannede piloter i en tid med Corona ikke er alt for lovende. Derfor må det forventes at den form for samarbejde de udenlandske skoler har haft, for en tid er kommet på pause.

Pilotuddannelse. Er nu et godt tidspunkt at blive pilot på?

Der er uenighed i branchen om hvor hurtigt markedet kommer sig efter Covid-19. Nogen mener 5 år andre mener at der allerede mangler piloter i 2021. 

Du kan se vores youtube video’er hvor vi taler om emnet. 

Vi har også skrevet lidt om påbegyndelse af pilotuddannelse i en tid med Corona. 

En mulighed om at blive pilot i Ryanair 

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Ellers er du altid velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700.

Mvh

Spørg Piloten/ Ask A Pilot

 

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top