Hvad er et Pilot Cadet Scheme? Det er faktisk et godt spørgsmål, for Pilot Cadet…
Er pilotuddannelsen svær at gennemføre?
Det svinger nok en del, hvor svært at pilotaspiranter vurderer pilotuddannelsen. En der skal have en masse ekstra timer og dumper et par teorifag eller praktiske flyveprøver, vil nok mene at uddannelsen er hård. Omvendt kan du sikkert finde en del som mere eller mindre er strøget lige igennem på nomineret tid uden at dumpe noget, som vil mene at det ikke var det store problem.
Hvordan pilotuddannelse adskiller sig fra andre uddannelser
Pilotuddannelsen adskiller sig fra mange andre uddannelser ved at den, på nær ganske få skoler i skandinavien, er selvfinansieret.
Vi taler ikke bare om 50- 100.000 dkk, men typisk omkring 700.000 DKK man skal op med for at få den kommercielle grunduddannelse. Det sker dog ofte, at der løber yderligere udgifter på uddannelseskontoen. Mange ender med at finansiere såkaldte “typeratings” som er en tillægsuddannelse på en specifik flytype. En typerating koster typisk omkring 150- 200.000 DKK. Når man dertil ligger omkostninger til at etablere sig i udlandet (i forbindelse sit første job) samt udgifter mens man er under linetraining/ opflyvning, så ender den totale regning tit på over 1.000.000 DKK.
Er det hårdt at blive pilot?
Alene dette pres, altså at stå med en så høj uddannelsesgæld, gør at mange nok føler at det er en temmelig hård branche. Det første pilotjob er sjældent særlig godt betalt og de fleste skal nok regne med at de første par år, efter endt uddannelse, sker med “røde tal” på bundlinien.
I løbet af uddannelsen skal man igennem en række teori (ATPL) fag. Undervisningsmaterialet er ofte på engelsk og selvom man har et godt niveau i engelsk, kan mødet med teknisk engelsk godt være lidt en udfordring. Der skal læres en del udenad og da hele uddannelsen typisk gennemføres på 22 måneder, så er forløbet ret intensivt.
Den egentlige flyveundervisning vil for mange være en stor oplevelse. Der vil være en del forberedelse forud for hver flyveundervisning og hvis man samtidig også skal læse op på teori, kan der være travlt.
Skal man bo på flyveskolen?
Det er sjældent et krav at bo på skolen. Der kan dog være mange gode grunde til at man vælger at bo på campus. For eksempel har man bedre mulighed for at læse med andre studerende.
Kan man arbejde ved siden af uddannelsen til pilot?
Det afhænger helt af om man tager uddannelsen modulart eller integreret.
Den modulare uddannelse er man i stor grad sin egen chef, således at man kan tilrettelægge uddannelse rundt om for eksempel et job.
Ved den integrerede pilotuddannelser følger man en klasse og her er tempoet højt og mulighederne for at passe et job ved siden af begrænset.
Kan man se sin familie og uddanne sig til pilot?
Ja, det kan man godt men alle parter skal være indstillet på, at der er perioder hvor piloten må hellige sig studiet. I det hele taget kan det at skulle leve med en der har valgt at “gå til pilot” være en stor mundfuld. Tit står den der lever med piloten med opgaven at skulle holde familiebiksen kørende, mens piloten er ude at flyve.
Hvad er beståelsesprocenten for piloter?
Beståelsesprocenten på mange skoler er tæt på 100%. Flyveskolerne afholder adgangsprøver, for at sikre at aspiranten besidder det nødvendige faglige niveau.
En ting der ikke tales så meget om er, at prisen på pilotuddannelsen er en minimumspris. Der er mange som har brug for ekstra træning (selvbetalt).
Når man ser frafald sker det ofte på baggrund af opstået sygdom eller attitude problemer. Der er kun i sjældne tilfælde at aspiranten simpelthen giver op fordi det er for svært eller at skolen må sige stop på grund af manglende håndelagsevner.
Om de ting der var svært under pilotuddannelsen
Her kan du se en youtube video om emnet
Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?
Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.
Gratis gave til dig der gerne vil være pilot
Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.
Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.
Nyuddannet pilot – uden job?
Vi kan selvfølgelig ikke trylle noget pilot job frem, men vi kan hjælpe dig med at være skarp når markedet åbner igen. Lige nu støtter vi nyuddannede piloter i mindre netværksgrupper. Her taler vi om det der er svært, vi holder modet oppe, vi deler nyheder om branchen og sørger for ingen føler sig alene. Vi mødes online en gang per måned, hvor vi holder en workshop med forskelligt indhold, alt efter hvad der er relevant. Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte os.
Happy landings
Spørg Piloten
contact@askapilot.net eller ring til os på +45 5352 7700.
This Post Has 0 Comments