skip to Main Content

Social media og at være pilot

Det er en udbredt misforståelse, at ytringsfrihed betyder, at man kan skrive eller dele hvad som helst. Flere firmaet har “social media guidelines” som det kan være værd at forstå. Grænsen for det acceptable er sjældent sort/ hvid – men hvor går grænsen? Det kan være en interessant debat. Hvor langt kan/ må en arbejdsgiver gå for at få stoppet en debat? Denne artikel kommer ind på problematikken.

Når man læser den slags, er det måske ikke så mærkelig, hvis piloter enten ikke er at finde på social media i det hele taget, eller at man ikke ønsker at deltage i en debat.

Pilot uddannelse – måske et ømt punkt at tale om for piloter i Danmark?

Forleden blev et par spørg piloten indlæg omkring pilot uddannelse delt i “Piloter i Danmark”, som er en offentlig facebook gruppe. Med ca 3000 medlemmer var der lagt op til, at der kunne komme mange konstruktive tanker og en god debat om en række aktuelle emner i relation til luftfartsbranchen.

Sådan gik det dog ikke. Indlæggene blev nemlig slettet.

Her er de “forbudte indlæg”:

Det er måske værd at studse over hvorfor disse indlæg ikke tålte at blive debateret i et offentligt og frit pilot forum, som ikke havde nogen “guidelines” over hvad der måtte deles. Vi kan oplyse, at et nyt forum “danske piloter”, er opstået på facebook og her er en fri debat tilladt og alle er velkommen.

For en der overvejer branchen bliver det måske utrolig svært at finde ud af “hvad der er op og ned” eller hvordan brancen “rigtig er”, hvis der ikke eksisterer en fri debat.

Men hvis prisen for at udtale sig på social media omkring aspekter af branchen kan vise sig at blive høj, så er det måske ikke så mærkeligt, hvis den frie debat har svære vilkår.

Happy landings

Spørg Piloten – Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top