skip to Main Content

Er det farligt at flyve i tordenvejr?

Er det farligt at flyve i tordenvejr?

En flyvemaskine er ligesom en bil et sikkert sted at opholde sig i tordenvejr. Uden at vi skal blive alt for tekniske, fungerer flyets krop som en Faraday cage og leder den statiske strøm på ydersiden af flyets krop.

Flyet har flere “lynafledere” kaldet static whips eller static dischargers. Der er mange placeret flere steder på flyet og de beskytter flyet i tilfælde af at lynet skulle slå ned.

Det er lidt forskelligt hvormange og hvor de sidder fra fly til fly – men her er et billede hvor de røde piler viser static dischargers. Det der sker, hvis flyet rammes af et lyn, er at al energien løber igennem static dischargers. Inden hver afgang, checkes antallet af static discharges da det ikke er altid lige åbenlyst om flyet er blevet ramt af et lyn eller ej, da man i flyet jo ikke hører noget brag og man højst tænkelig heller ikke bemærker det store hvis lynet slår ned.

 

Hvis der meldes om tordenvejr på ruten, forsøger man at flyve uden om tordenvejret, da det ofte er kombineret med turbulent luft. I normale tilfælde sker der ikke noget, hvis et lyn rammer en flyvemaskine, og det er dermed ufarligt.

Andre interessante spørgsmål du måske kunne være interesseret i at læse

Hvis du selv har et spørgsmål?

Du kan stille os spørgsmål via vores engelske hjemmeside.

Vi håber du er blevet lidt beroliget efter at have læst vores besvarelse om det er farligt at flyve i tordenvejr.

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top