skip to Main Content

Må man have ADHD som Pilot?

Q: Må man have ADHD som pilot, jeg har altid vil være pilot lige siden jeg var tre år gammel. men kan ADHD forhændre mig i at blive pilot.

Kære Thomas,

Jeg har forsøgt efter bedste evne at finde lidt info, men jeg vil anbefale dig at tage kontakt til Flyvemedicinsk klinik.

http://www.rigshospitalet.dk/menu/AFDELINGER/Hjertecentret/Flyvemedicinsk+Klinik/

Efter min research at dømme (og det er ikke nogen garanti) så udelukker diagnosen ADD/ ADHD dig ikke for at blive pilot. Der er tilfælde hvor folk er ”vokset fra” ADD/ ADHD og såfremt du har været uden behov for medicin i 90 dage og derefter går gennem en række undersøgelser – så kan drømmen for dig måske godt gå i opfyldelse.

Det nævnes nogle steder at: selv med behov for medicin er det muligt at få luft under vingerne. Det vil i så fald være med en række restriktioner (hvilke er jeg ikke klar over) og kun som privat pilot – ikke pilot i kommerciel trafik.

Jeg fandt følgende hjemmesider til dig:
http://www.adhdpilots.org/

http://www.addadhdblog.com/adhd-medication-and-commercial-pilots/#3b2e

http://www.airlinepilotforums.com/pilot-health/18122-add-adhd-medical-applications.html

Jeg ønsker dig held og lykke med drømmen – håber det lykkedes!

På vegne af spørg piloten

Søren,

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 2 Comments

  1. Hejsa! Jeg er 14 år! Jeg vil gerne være pilot, men jeg har svagt syn på øjnene’ på det ene har jeg -3,75 og det andet -3,50, hvis jeg får en form for operation eller laserbehandling kan jeg så stadig blive pilot? Jeg har også ADHD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top