skip to Main Content

Pris og varighed på pilotuddannelsen

Q: Jeg har undersøgt lidt omkring uddannelsen som pilot.

I Danmark tager det omkring 2-4 år at blive uddannet, men det koster 600.000 – 750.000 kr. Men i Tyskland kan man “nøjes” med at betale 60.000€ som svarer til ca. 450.000 kr. Men hvor lang tid tager uddannelsen så?

A: Tak for dit spørgsmål. Det er ikke helt korrekte informationer du har fået indhentet.

Uddanelsen (JAR ATPL integrated) tager typisk 22 md’er +- 2 md’er. Den modulare uddannelse kan tage længere tid (da man som udgangspunkt laver noget “andet” samtidig med).

Jeg ved ikke hvor du har de 4 år fra???

Prisen tilgengæld har du meget godt styr på, men den kan variere lidt fra skole til skole – afhængig af hvad du får med i “pakken” (logi f.eks.).

Det er korrekt at uddannelsen i udlandet kan fås billigere… Den tager som udgangspunkt samme tid som i dk (da man skal samme JAR pensum igennem) – dog kan det være at skolen er placeret i en del af verden med lidt “bedre” vejr end det vi har i dk… Og er det tilfældet kan den praktiske flyveerfaring opbygges hurtigere kva færre aflysninger etc… Men højst tænkeligt ikke mere end 2-3 md’er er mit bud.

En ting du muligvis skal have med i dine overvejelser er om hvorvidt du er berretiget til at få SU’en med, såfremt du tager uddannelse uden for dk. Er det ikke tilfældet, så skal du huske af indregne det tab når du sammenligner pris- ligesom der kan være en besparelse at hente hvis du kan “trække” lidt på familie og venner og ikke mindst mor og fars mad, vask osv hvis de lige er “rundt om hjørnet”.

Mit bedste råd til dig er at lade være med kun at fokusere på pris, men foretag valget af flyveskole på grundlag af hvor DU tror du får den bedste uddannelse og hvor “stilen” appelerer mest til din individuelle måde at lære på.

Som du sikkert har fundet ud af, så kan det være svært at få dannet sig et overblik omkring pilot branchen. Vi har planer om at køre et par informationsaftener og muligvis stable en mentor-ordning på benene. Du må sige til hvis den slags kunne være relevant – så vil jeg kontakte dig når vi har noget mere konkret.

På vegne af spørg piloten,

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top