skip to Main Content

Hvor hurtigt flyver man på et typisk passagerfly?

Q: Hvor hurtigt flyver man på et typisk passagerfly?

A: Tak for dit spørgsmål! Det er generelt set ret teknisk, hvor “hurtigt” et fly faktisk flyver. Et fly er afhængig af luftmolekyler som passerer vingen, og da mængden af luftmolekyler afhænger af lufttryk, temperatur, modvind/medvind, højde etc., er der mange faktorer der inde over.

Det, de fleste dog interesserer sig for er, hvor hurtigt flyet bevæger sig i forhold til jorden (groundspeed), samme metode som man måler en bils hastighed. En Boeing 737, som er et af verdens mest anvendte passagerfly, går i luften ved ca. 250 km./t, alt afhængig af en mængde forhold bla. flyets vægt.

Marchfarten vil typisk ligge lidt over 800 km./t i forhold til jorden (groundspeed). Har flyet modvind vil denne hastighed (groundpeed) nedsættes, mens i medvind vil denne øges – flyet vil dog have samme hastighed igennem “lufthavet” – giver det mening?

Jeg kunne sagtens komme med en længere udredning om forskellige typer af metoder, hvorpå man måler flys hastigheder, men tror blot dette vil føre til forvirring 🙂

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har flere spørgsmål.

 

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren Jakobsen

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top