skip to Main Content

Hvad er EASA, FAA og ICAO? Hvad betyder at man er EASA eller FAA uddannet pilot?

A: Lad os starte med at prøve at gøre det lidt mere overskueligt:

”Worldwide level”                                                                                                                               

ICAO – International Civil Aviation Organization. ICAO sets international standards & ”recommended practices”  within Aviation. 193 member states as of 2019.

”Regional level”

EASA – European Aviation Safety Agency. EASA sets the rules for the EASA region

FAA – Federal Aviation Administration. FAA sets the rules for the FAA region

”State level”

CAA – Civil Aviation Authority. CAA is a generic term –the State CAA sets the rules for the individual state but a state belongs to a Region level.

Variationer mellem EASA og FAA

Der er variationer mellem EASA og FAA og der kan være mindre variationer indenfor regional EASA og FAA level på State level.

En EASA pilot må godt flyve i både EASA og FAA regioner og en FAA pilot må flyve i både EASA og FAA regioner – det sikrer ICAO reglerne nemlig. 

Her kommer dog forskellen. 

En pilot med et EASA certifikat må flyve for et selskab, der opererer i henhold til EASA reglerne. En pilot med et FAA certifikat må flyve for et selskab der opererer i henhold til FAA reglerne. En EASA pilot på ikke flyve for et selskab, der opererer i henhold til FAA reglerne og en FAA pilot må ikke flyve for et selskab, der opererer i henhold til EASA reglerne.

Hvilke regler et selskab opererer i henhold til, er ofte bestemt efter hvor dets fly er registreret og i hvilken region selskabet har valgt at operere.

En pilot kan lave det der kaldes en ”konvertering”, hvilket betyder at man med et EASA certifikat, opnår rettighed til at flyve efter FAA reglerne. Det kan også gøres den anden vej altså at man med et FAA certifikat, opnår rettighed til at flyver efter EASA reglerne. En konvertering er ikke altid ligetil, det kan koste både en del tid og penge at få det gennemført. 

Har du brug for uvildig rådgivning i forbindelse med dine pilot drømme? 

Du kan helt gratis søge en masse information på vores side.

Vi har forskellige kompendier der kan købes i vores webshop.

Mod betaling kan en af vore erfarne piloter yde en til en rådgivning enten face to face eller over facetime/ skype/ telefon.

Med venlig hilsen

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top