skip to Main Content

Spørgsmål i forhold til den nuværende globale krise forbundet med Corona virusen (Covid-19).

Jeg pt. pilotstuderende, og af hvad jeg kan læse og høre mig frem til de diverse steder, så vil aviation industrien blive ramt hårdt i pengepungen, i sær i Asien, pga det store fald i ‘Revenue’, eftersom passagerertallet falder drastisk. 

Hvad er Jeres forudsigelser i forhold til fremtiden efter Covid-19, altså når de har fået bugt med virusen? (forhåbentlig i den nærmeste fremtid) -Hvordan vil flytrafikken og indtægterne se ud? -Hvordan vil hyringen af nye piloter se ud? 
Jeg ved at industrien har forudsagt at de kommer til at mangle mange piloter i fremtiden, dels fordi at der er mange piloter der skal pensioneres, og fordi at flytrafikken stiger positivt gradvist pr. år. 

Men hvilken effekt tror I at Covid-19 vil have på dette område i fremtiden? Jeg har nemlig hørt at pt. Så er der flere flyselskaber som har rykket jobsamtaler eller ligefrem aflyst jobsamtaler og stoppet hyringen af piloter i øjeblikket. 

Jeg har søgt lidt på nettet efter nogle statistikker, og jeg har fundet en statistik over flytrafikken før, under, og efter SARS udbruddet i 2003. Her kan man se at flytrafikken falder voldsomt i perioden under SARS. Men kort efter udbruddet var stoppet, sted flytrafikken meget hurtigt igen. 
Hvordan tror I det kommer til at se ud efter Covid-19?

Først og fremmest dejligt at høre at du er i færd med at blive en fremtidig kollega.

Vi vil gerne komme med et svar til dig, men vi flyver flyvemaskiner og vi har ikke en krystal kugle.

Vores svar bliver derfor udfra en analyse af markedet lige nu og et kig på historiske data.

Aktiemarkedet viser en nedgang den sidste uges tid på ca 10% for de fleste flyselskaber. Hvis det udvikler sig vil vi se yderligere nedgang. I en periode vil det måske begrænse flytrafikken drastisk. Det vil påvirke mange sektorer.

Fly selskaber der er påvirket af MAX, var allerede hårdt ramt.

De selskaber som ikke er godt polstret økonomisk vil gå konkurs.

Markedet de efterlader vil så blive opslugt af dem der overlever.

Der er intet nyt i at markedet for piloter ændrer sig hurtigt og lige nu er det svært selv for piloter med erfaring at finde et job (i Europa).

Når det er sagt, så hjalp vi for en uges tid siden en pilot med interviewtræning og han har i dag fået jobbet (i et mindre selskab).

Det ligger dybt i vores natur at bevæge os rundt. Lige nu er mange skræmte og det påvirker folks handlemønster.

Covid-19 ligner ikke den sorte pest eller noget i den dur. Det gør ondt lige nu og det kan selvfølgelig tage lidt tid, men mon ikke tingene vender tilbage til normalen, når først det er drevet over.

Vort råd til dig vil være at hold fokus på at få det bedste ud af din træning lige nu. Som tingene ser ud lige nu, vil en plan b (non-flying job) måske være en god idé.

Nyuddannet pilot – uden job?

Vi kan selvfølgelig ikke trylle noget pilot job frem, men vi kan hjælpe dig med at være skarp når markedet åbner igen. Lige nu støtter vi nyuddannede piloter i mindre netværksgrupper. Her taler vi om det der er svært, vi holder modet oppe, vi deler nyheder om branchen og sørger for ingen føler sig alene. Vi mødes online en gang per måned, hvor vi holder en workshop med forskelligt indhold, alt efter hvad der er relevant. Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte os.

UPDATE: Spørgsmål om mangel på piloter

 
Mvh
Spørg Piloten/ Ask A Pilot
contact@askapilot.net eller ring til os på +45 5352 7700.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top