skip to Main Content

Er det rigtig at man kan starte pilot flyvetræning allerede når man er 14 år?

Q: Jeg har en kammerat som påstår at man kan starte på pilotuddannelsen, allarede som 14 årig, men jeg er i tvivl om han har ret – hvad mener I?

iStock_000061512098_Double

A: Indledningsvis vil jeg jeg slå fast, at der findes forskellige typer piloter certifikater til fly- og svævefly. Uanset hvilket certifikat du tager, vil jeg mene at du efterfølgende kan kalde dig “pilot”.

Svævefly må du flyve solo som 15 årig og du kan få udsted certifikat til svævefly som 16 årig. Det er et såkaldt S-certifikat. Skal du have et privat certifikat – PPL (private pilot license)  –  må du starte træningen som 14 årig, flyve solo som 16 årig og få dit certifikat som 17 årig. Vil du gerne tjene penge på at flyve skal du have et kommercielt CPL-ceritifikat (commercial pilot license). Det bliver også ofte kaldt Trafikflyver eller Erhvervspilot certifikat eller F-ATPL (frozen ATPL). For at få udstedt et CPL-certifikat skal du være 18 år..
Din kammerat har forstået det rigtigt, men jeg vil mene at 14 år er en ret tidlig alder at starte sin uddannelse i. Svæveflyvecertifikat tager man typisk i en svæveflyveklub og koster i omegnen af 13.000-20.000,-. Privatcertifikatet kan man både tage i en klub eller på en flyveskole – her er prisen typisk omkring 100.000,-. Det kommercielle certifikat tager man på en flyveskole og prisen er typisk omkring 700.000 DKK. Overvejer du seriøst at blive pilot, kan det være godt givet ud at få professionel rådgivning/ coaching via www.propilots.dk Det koster godt nok 1500 DKK i timen, men de penge vil jeg mene hurtigt er sparet ind, da det kan koste meget dyrt at begå fejl.
Et alternativt, hvis nu du føler at det er mange penge at kaste sig ud i rådgivning/ coaching lige nu og du gerne vil lidt igang med din forberedelse allerede, så kan jeg anbefale vores kompendium “Introduktion til Branchen” du kan købe det via dette link: https://spoerg-piloten.dk/shop/ Betaler du med paypal eller kreditkort kan det downloades med det samme.
Rigtig god sommer og skriv endelig igen, såfremt du måtte have flere spørgsmål.
På vegne af spørg piloten om med venlig hilsen
Anders Møller

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top