skip to Main Content

Vil det kunne svarer sig at blive pilot, når uddannelsen koster 600.000-800.000?

Først vil vi lige slå fast, at de fleste piloter bruger en del mere end 6- 800.000 DKK, før de er i job. De 600.000- 800.000 DKK er typisk hvad grunduddannelsen løber op i.

Dertil må de fleste nyuddannede piloter påregne en udgift til en såkaldt typerating. Prisen på en typerating afhænger af flytypen, men typisk løber udgifterne til typeratingen op i 200.000 DKK. Dermed er vi nærmere omkring 1.000.000 DKK, med mindre du har været heldig at komme ind på en af de statsstøttede pilotskoler, hvor du får uddannelsen betalt.

Hvornår har du tjent din investering ind igen?

Da der ikke gives nogen garantier i branchen og lønforholdene svinger enormt – så er det umuligt at spå om hvor lang tid det vil tage dig før du har tjent din uddannelses investering ind igen.

De fleste piloter vi kender, har dog indenfor ca 10 år, været i stand til at betale deres lån tilbage.

Hvad tjener en pilot?

De højeste lønninger i branchen findes typisk i Asien og Mellemøsten. Her kan der være skattemæssige fordele og en række andre goder, der gør at styrmand med et par års erfaring, kan have mere end 60.000 DKK udbetalt per måned. En kaptajn kan måske være over 100.000 DKK udbetalt per måned. Med en sådan løn er det klart at afdrag på et pilot lån kan ske forholdsvis hurtigt.

Lad os dog understrege at langt de fleste piloter har en væsentlig lavere løn. Startlønninger på ca 20.000 DKK før skat, er ikke unormale for helt nye piloter og toplønnen (som kaptajn) i mange selskaber i Europa er omkring 70.000 DKK før skat.

Det vil nok være fornuftigt at regne med, at de første par år som nyuddannet bliver med røde tal på bundlinjen og at man må søge derhen i verden hvor jobbet måtte være.

Eksempler på pilot løn

Vi ved at mange interesserer sig for hvad piloter tjener vi har lavet en youtube video om hvad piloter rundt omkring i Europa tjener.

Overvejer du branchen lige nu med Covid-19?

Der er bred uenighed om hvornår luftfartsbranchen kommer tilbage igen. Her sætter vi fokus på nogle af de forskellige forudsigelser.

Vi hjælper dig gerne med dine overvejelser om at blive pilot

Et godt sted at starte hvis du har planer om at blive pilot, er at læse vores e-bog omkring hvordan du bliver pilot. Her har vi samlet en masse gode råd og information om branchen.

Det kan selvfølgelig være du gerne vil drøfte nogen af dine overvejelser med os. Du kan skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700 hvis du vil have en til en rådgivning. Vi giver dig gerne 15 minutters gratis rådgivning på telefon, så du kan prøve om det fungerer for dig.

Mvh

Spørg Piloten/ Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top