skip to Main Content

Er der job som pilot efter pilotuddannelsen?

Jeg drømmer om at blive pilot, men er bange for at der ikke er et job. Derfor tænker jeg på at tage uddannelsen gennem forsvaret, da jeg så er sikret job med fin løn. Vil det være en fordel at have været pilot i forsvaret, når man skal ud at kigge efter et civilt pilot job?

Er der job som pilot efter pilotuddannelsen?

Særligt COVID-19 har gjort det rigtig svært for nyuddannede at finde job efter endt pilot uddannelse. Så vi forstår sagtens din plan om at blive militær pilot.

Pilot i forsvaret

At blive pilot i forsvaret er ikke noget man “bare” lige vælger. Udvælgelsen til pilot i forsvaret er meget hårdere end til civil pilot og igen bør du overveje hvilke konsekvenserne det medfører for dit fremtidige familie liv. Der er i dag meget få muligheder for hvilke baser du kan flyve ud af og Danmarks politiske engagement i verdens brændpunkter har betydet at forsvarets piloter ofte er udsendt i mange måneder ofte med kort varsel. Det er noget du må tage stilling til udover det at være “soldat”.

Overgang fra militær pilot til civil pilot

Den militære uddannelse har altid nydt respekt i civil luftfart og der vil blive set positivt på din erfaring. Der gives også lidt “kredit” for din erfaring når det kommer til at tage civil pilot certifikat hvis du vælger at forlade forsvaret efter endt kontrakt. Dog er det ikke sådan at du bare lige kan skifte over. Du skal forvente at skulle igennem den Civile pilot teori (ATPL) og så skal du bestå en række civile flyveprøver.

Civil pilot uddannelse i en COVID-19 tid

Alt i alt så vil vi på det kraftigste anbefale dig at træffe et velinformeret valg før du overvejer denne branche. Når først du har betalt for en civil pilot uddannelse vil de fleste finde det nærmest økonomisk uoverskueligt at skifte karrierevej.

Du kan måske med fordel se denne youtube video:

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Nyuddannet pilot – uden job?

Vi kan selvfølgelig ikke trylle noget pilot job frem, men vi kan hjælpe dig med at være skarp når markedet åbner igen. Lige nu støtter vi nyuddannede piloter i mindre netværksgrupper. Her taler vi om det der er svært, vi holder modet oppe, vi deler nyheder om branchen og sørger for ingen føler sig alene. Vi mødes online en gang per måned, hvor vi holder en workshop med forskelligt indhold, alt efter hvad der er relevant. Hvis du vil høre mere er du velkommen til at kontakte os.

Mvh

Spørg Piloten/ Ask A Pilot

contact@askapilot.net eller telefon +45 5352 7700

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top