skip to Main Content

Jeg er bange for min flyvveskole går konkurs, hvad kan jeg gøre?

Vi har forsøgt at samle nogle gode råd og opstillet dem herunder. De er ikke i prioritetsrækkefølge.

  1. Prøv at fokuser på, at flyveskolen stadig ikke er gået konkurs. Du er stadig i gang, og det kan jo sagtens være flyveskolen klarer den. Prøv at få så meget ud af dine instruktører og skole som muligt, mens den stadig er kørende.
  2. Undersøg hvordan flyveskolens økonomi er – her tips hvordan du kan gøre det.
  3. Tal med andre flyveskoler og drøft med dem, hvordan et evt. flyveskoleskift vil kunne foregå. Hvornår vil du kunne starte? Hvad kan du få merit for? Hvad vil det koste?
  4. Tal med din bank og få en fornemmelse for hvad muligheder de er indstillet på at støtte op om. Kan du f.eks. låne flere penge, hvis der er udgifter til et flyveskoleskift eller uddannelsen på din nye skole koster mere?
  5. Prøv at tale med dine medstuderende – hvad tænker de? Har de samme frygt om flyveskolens mulige konkurs? Hvis du har nogle rigtig gode studiekammerater kan det måske give mening, at I prøver at have de samme planer. På den måde kan I måske starte sammen på samme hold på en ny flyveskole, hvis det bliver aktuelt.
  6. Undersøg hvilke muligheder du har for at tage et arbejde, hvis du pludselig har en pause i dine studier.
  7. Overvej at investere i en hjemme fly simulator. Det kan være et godt værktøj til at holde dig lidt skarp, hvis du kommer ud for en længere periode, hvor du ikke kommer ud og flyve.
  8. Stress kan nedsætte din performance. Forsøg at få sovet, spist og rørt dig, så de basale behov er dækket ind.
  9. Prøv at lave en plan B. Når der er en plan B, kan du måske nemmere acceptere tingenes tilstand.

Skal jeg stoppe min pilotuddannelse, hvis jeg er bange for at min skole går konkurs?

Du kan selvfølgelig overveje, om du skal stoppe INDEN skolen går konkurs. Det er selvfølgelig med den risiko, at du med den handling formår at stille skolen endnu tættere på en konkurs. Så man skal selvfølgelig overveje det moralske i at “forlade en synkende skude”. På den anden side må det stå den enkelte kunde (pilotelev) frit for, at træffe de valg, man mener er bedst ud fra sin egen situation.

Du kan selvfølgelig også helt overveje at stoppe din pilotuddannelse. Altså slet ikke fortsætte et andet sted. Blot en ultra kort bemærkning. Momsproblematikken har vi skrevet om tidligere, og det kan måske være relevant at læse om, hvilket du kan gøre her.

Klausuler hvis man stopper pilotuddannelsen

De fleste flyveskoler har en klausul om betaling af en “bod”, hvis man stopper. Hvis skolen går konkurs, vil det virke urimeligt, hvis den bod skal betales til konkursboet. Så umiddelbart vil man nok som pilotelev undgå, at skulle betale denne. Det kan måske være en fordel ved ikke at stoppe inden skolen er gået konkurs.

Timing for hvornår pilotuddannelsen stoppes

Alt efter om man er ved at afslutte et modul eller man lige er påbegyndt et modul, kan man have et større eller mindre beløb “ude og svømme”. Altså forudbetalt. Er man virkelig nervøs for, at flyveskolen går konkurs er det svært at bebrejde en pilotelev, der har spekuleret i at stoppe pilotuddannelsen netop som et modul er afsluttet. Selvom det betyder man skal betale en bod, kan det måske medføre, at piloteleven skifter på et tidspunkt (før konkursen), hvor det at skifte flyveskole måske ikke er en ligeså stor udfordring.

Dette skal ikke ses som en opfordring til at pilotelever skal flygte for en konkurstruet flyveskole, men er blot et forsøg på at give et nuanceret billede af situationen.

Her er lidt info hvis du overvejer et flyveskoleskift.

Hvis du lige nu overvejer at starte på en flyveskole, der er i økonomiske vanskeligheder

Er du lige nu et sted, hvor du overvejer at starte på en flyveskole, der har økonomiske vanskeligheder. Så er der måske to måder at se på sagen. Du kan, hvis du mener flyveskole overlever, måske få en god pris på uddannelsen og en ledelse, som vil gøre lidt ekstra for dig. På den anden side løber du måske en risiko, som ikke er nødvendig at tage.

Hvis flyveskolen går konkurs – kan jeg så få mine penge tilbage?

Det har vi skrevet om i dette indlæg.

Har du brug for hjælp til din situation

Har du brug for en snak og drøftelse af dine muligheder er du velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder 15 minutters gratis rådgivning. Herefter kan du afgøre om du ønsker at fortsætte med individuel rådgivning. Er du mellem af en fagforening, så kan det også være du kan få råd og vejledning af dem.

Happy landings

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top