skip to Main Content

Hvordan kan jeg checke en flyveskoles økonomi?

Dette er et af de lidt mindre sjove spørgsmål at svare på. I forbindelse med at flere nyhedsmedier har bragt historier om en dansk flyveskoles tocifrede million underskud er det dog blevet aktuelt. Du kan f.eks. læse om dækningen her.

Hvordan kan man checke danske flyveskolers økonomi

I langt de fleste tilfælde er det muligt for enhver at gå ind og checke de danske flyveskolers økonomi. Flyveskoler i Danmark er som oftest organiseret som kapitalselskaber – det vil sige enten et Anpartsselskab “ApS” eller et Aktieselskab “A/S”.

Kapitalselskabers regnskaber er offentligt tilgængeligt, så faktisk kan du gå ind, hvordan de danske flyverskolers økonomi er. Man skal selvfølgelig bare lige vide, hvor man skal søge. Hjemmesiden datacvr.virk.dk er en mulighed. Det eneste du skal vide er typisk flyveskolens navn. Nu er det bare ikke lige helt så nemt i forhold til den pågældende flyveskole. Ved indtastning af flyveskoles navn kommer nemlig hele 16 selskaber op. Ret hurtigt bliver det (i hvertfald for os) lettere kompliceret at få et overblik. I forhold til den pågældende flyveskole med tocifret million underskud, må vi konkludere, at der er tale om dette regnskab (vælg regnskaber, click på årsrapport for 2022, underskuddet er opgivet i tabel på side 6).

Happy landings

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top