skip to Main Content

Kan flyveskolen opkræve en moms regning?

Kan flyveskolen opkræve moms regning hvis du afbryder uddannelsen?

Sommerfugle i maven og glæden ved at kunne opfylde pilot-drømmen, brister i nogen tilfælde. Der kan være mange årsager til at man må afbryde uddannelsen og samarbejdet med flyveskolen.

Det er helt normalt at pilot aspiranter vælger at stoppe – men ingen taler rigtigt om det.

Vi blev forleden kontaktet af en pilot-studerende som af forskellige årsager ønskede at stoppe pilot-uddannelsen på hans skole. Han fik sig noget af et chok. Flyveskolen opkrævede ham nemlig en moms regning på hans flyvetimer. Spørgsmålet til os var om det kunne været rigtigt at flyveskolen kan opkræve en moms regning?

Det korte svar er i princippet “JA” flyveskolen kan opkræve en moms regning – og her er forklaringen.

Tager man et privat pilot licens (PPL) er ens undervisning IKKE fritaget for moms. Den kommercielle uddannelse (både den modulare og den integrerede) er derimod fritaget for moms på flyvetimer. Afbryder man den kommercielle uddannelse har man stadig sine flyvetimer i bogen – men da man ikke har opnået det kommercielle certifikat har man ikke opfyldt retten til moms-fritagelse for flyvningen. Derfor kan flyveskolen opkræve en moms regning.

Historisk set kender vi ikke til eksempler på at en flyveskole har opkrævet en moms regning hvis en elev ønsker at stoppe. Det har de måske altid været berrettiget til, men det har nok været noget man har set lidt igennem øjnene med.

Man kan spørge sig selv hvad interesse en flyveskole har i at opkræve en moms regning. Det bliver selvfølgelig spekulation fra vores side. Vi tror der er en økonomisk grund og en “straf”-grund til at flyveskolen opkræver en moms regning . Hvis der sidder en revisor og læser med, hører vi gerne kommentarer til vore tanker. Vi tror det for skolen handler om “salg-moms” og “køb-moms”. Hvis flyveskolen pludselig har et salg hvor der er moms på, så kan skolen trække købs-moms fra. Købs-moms kunne f.eks. være i forbindelse med at skolen købte kontormøbler, kontorudstyr mm. Der kan måske også være en mindre avance ved at skolen har moms-pengene stående på en konto indtil skolen skal afregne momsen.

“Straf”-grunden tror vi bunder i at flyveskolen, overfor andre elever, gerne vil sende et signal om at “hvis du stopper uddannelsen”, så koster det dig dyrt (edit: vi sender dig en moms regning).

I det konkrete tilfælde ønskede pilot aspiranten at fortsætte på en anden pilot skole og vi var i stand til at hjælpe. Det forholder sig nemlig sådan at hvis man ønsker at skifte skole (og man gør det indenfor en bestemt tidsramme) så betragtes uddannelsen som kontinuerlig og så er ens uddannelse (både på den gamle og den nye skole) stadig fritaget for moms. I dette tilfælde kunne vi hjælpe pilot eleven med rådgivning således at han kunne gå tilbage til hans gamle skole og komme med den rette argumentation for at få annulleret flyveskolens opkrævning af moms.

Situationen endte lykkeligt og piloten slap for flyveskolens moms-regning, men her kommer det store men. Havde pilot aspiranten IKKE ønsket at fortsætte pilot-uddannelsen, så tror vi selv en advokat ville have haft udfordringer ved at få annulleret flyveskolens opkrævning af moms. Afbryder man pilot-uddannelsen er skolen nemlig, i følge vores opfattelse af reglerne, berettiget til at sende en opkrævning af moms for dine flyvetimer.

Desværre har vi ikke tilladelse til at nævne hverken pilot eller flyveskole i det konkrete tilfælde vi har nævnt her i indlægget, da pilot-aspiranten ikke ønsker at stå frem offentligt af frygt for hans karriere.

Det er sørgeligt at straffen for at afbryde uddannelsen udmåles lokalt af den enkelte flyveskole. Det er også vores opfattelse at der er forskel på skolerne i Danmark om de opkræver moms af dine flyvetimer hvis du ønsker at afbryde uddannelsen.

Måske et skarpt spørgsmål på til et info-møde vil være “hvordan forholder I Jer som skole mht moms hvis uddannelsen må afbrydes – vil I opkræve en moms regning?”. Et andet relevant spørgsmål kunne være hvordan skolen håndterer en situation hvor du ønsker at skifte flyveskole? Den problematik fortjener sit helt eget blog indlæg, for der er også mange ting der er værd at vide.

Pilotuddannelse. Har du brug for hjælp?

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine overvejelser omkring at blive pilot. Vi har en masse materiale helt frit tilgængelig her på siden. For at gøre det nemt for dig har vi her lavet en oversigt over nogen af vores mest populære posts og youtube video’er.

Hvad tjener en pilot

Arbejdsmiljø som pilot

Pilot uddannelse

Gratis gave til dig der gerne vil være pilot

Du kan gratis stille spørgsmål her Ask A Pilot.

Det er helt normalt at man har mange spørgsmål og overvejelser omkring at blive pilot. Derfor har vi skrevet en udførlig e-bog om det at blive pilot. E-bogen henvender sig til dig der drømmer om at blive pilot såvel som dig som er klar til at tage springet lige nu. Vi har samlet vores bedste råd og viden i vores e-bog omkring det at blive pilot. How Do I Become a Pilot? At læse e-bogen kan være en rigtig god måde at få en masse information, som kan være svær at finde andre steder.

Ellers er du altid velkommen til at skrive til os på contact@askapilot.net eller ringe til os på +45 5352 7700

Mvh

Spørg piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top