skip to Main Content
Test Til Pilot I Flyvevåbnet

Test til pilot i flyvevåbnet

Q:  Har altid haft en kæmpe drøm om og være pilot i flyvevåbnet, og har selv testet mig på diverse måder for og teste hand2eye koordination osv og klarer det rimelig godt. Har dog lige 2 spørgsmål som jeg ønsker svar på.

Spørgsmål 1: Er der nogen speciel måde man kan forbedre sig på de hand2eye test eller de test forsvaret opstiller?

Spørgsmål 2: angående de helbreds mæssige krav, er der så nogen specielle krav i forhold til ryggen?

A: Fedt at høre at du godt kunne tænke dig en karriere i Forsvaret. Det er et fedt arbejde med masser af udfordringer, oplevelser og dynamik. Det er et felt i konstant udvikling og trives man i sådan et miljø, så er Forsvaret en fremragende arbejdsplads. Angående dine spørgsmål, så har jeg tidligere svaret lidt på noget af det samme, og vil derfor videresende det svar til dig. Det er af en eller anden årsag ikke havnet på hjemmesiden….

Af gode grunde er de specifikke tests, der bliver anvendt til optagelsesprøven hemmelige, men det handler i bund og grund om at kunne lave noget med dine hænder, samtidigt med du bruger hovedet til noget helt andet. Det kunne eksempelvis være at du skal styre et lille fly på en skærm (holde en højde, kurs og hastighed). Der kunne så være nogle inputs du skal reagere på (det kunne være nogle lyde eller lys som ville aftvinge en reaktion fra dig. Til sidst bliver du måske stillet nogle spørgsmål af instruktøren – noget der ikke har noget med selve “flyvningen” at gøre. I den anden mail jeg sender til dig, er der et link til Forsvarets rekruttering, hvor de har lavet et lille spil, der viser lidt om hvad testen kunne gå ud på. Så hvis du vil forbedre det de tester, så skal du forbedre din simultankapacitet – altså evnen til at gøre flere ting på en gang. Jeg vil dog sige, at den generelle konsensus omkring simultankapacitet er at grundlæggende har man det – eller så har man ikke. Men det er klart at lidt forberedelse aldrig vil skade.
Mht. krav omkring ryggen, så er jeg lidt i tvivl om hvad du mener? Tænker du på tidligere skader på ryggen eller tilsvarende, bliver du nød til at have det undersøgt ved en flyvelæge. Forsvaret vil sikkert kræve de selv undersøger dig. Men det er som sagt lidt svært at svare på, når jeg ikke kender flere detaljer.
Håber det var svar nok, ellers skriver du bare igen.
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Check six,
THO

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top