skip to Main Content
C130

Drøm om at blive militær pilot

Min drøm som lille har været at blive civil pilot og det er det stadig. Jeg har overvejet at tage uddannelsen gennem forsvaret. Jeg har et par spørgsmål jeg er nysgerrig efter at få svar på og som jeg virkelig håber I kan og vil svare mig på.

Q: Hvordan forgår en optagelsesprøve til militær pilot?
Jeg er en dreng på 15 og jeg gør 9. færdig snart, hvad er der af muligeheder når jeg er færdig med 9.?
Hvor mange år skal jeg være i forsvaret?
Mens man er uddannelse til pilot i forsvaret kan man så flytte til USA og læse videre det?

A: Du vil kunne finde info her om militærets uddannelse til pilot:
https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/flyvevaabnet/pilot/

Ligeledes kan du, ved at bruge søge funktionen, på vores hjemmeside finde et arkiv over tidligere indlæg vedr. pilot uddannelsen i forsvaret. 

Historisk set har danske militær piloter modtaget undervisning i Canada og eller USA, men det er svært at spå om hvordan det vil foregå i fremtiden. Det er ikke noget du kan bestemme om du vil eller ej.

Ifht dine muligheder efter 9. klasse, så vil en anbefaling herfra være et par års studier mere. Om du vælger gymnasiet eller en handels- eller teknisk uddannelse kan påvirke hvilke muligheder du har senere som pilot (civil). Der er stadig flyselskaber der kræver, at du har f.eks. matematik eller fysik på et vist niveau, men typisk handler en ansættelse (som civil pilot) mere om den erfaring (flyve) du har samt din personlighedsprofil.

Den civile pilotuddannelse kan gennemføres på ca 2 år og vil i langt de fleste tilfælde medføre en anseelig udgift. Det er ikke unormalt at uddannelsesforløbet frem til at man er ansat som civil pilot i en airline, løber op i ca 1.000.000 DKK. Selvom du har modtaget uddannelsen i militæret, vil der stadig være udgifter til at få certifikater således du kan arbejde som civil kommerciel pilot – dog selvfølgelig langt mindre end hvis du starter fra bunden.

Historisk set har militær piloter været i høj kurs i den civile luftfartsbranche. Af en række årsager er det lige pt vores vurdering at det ikke er særlig attraktivt for militære piloter at skifte til en civil karriere. Standard-kontrakten med forsvaret er typisk ca 16. år og det er vores indtryk at mange vælger at forlænge med forsvaret fremfor at taget skridtet til civil pilot.

Vi vil anbefale dig at investere i kompendiet vi har på hjemmesiden – det vil kunne give dig en bedre forståelse for hvordan du opnår dine drømme og om de er realistiske.

Vi vil også gøre opmærksom på, at vi tilbyder “en til en” rådgivning, dette dette kan bookes her: https://askapilot.net/product/hire-a-pilot-as-a-consultant/

Happy landings,

Mvh

Spørg Piloten

Følg os på facebook, instagram og youtube: https://www.facebook.com/spoerg.piloten/ https://www.instagram.com/ask.a.pilot/ https://www.youtube.com/channel/UCPjty8PNr02U3jfqfw5k1LA

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top