skip to Main Content

Hvad stiller mig så bedst – jeg tænker f.eks. ifht valgfag, hvis jeg gerne vil være pilot i militæret?

Q: I forhold til uddannelse hvad stiller mig så bedst – jeg tænker f.eks. på valgfag, hvis jeg gerne vil være pilot i militæret?

A: Forsvarets optagelseskrav specificerer ikke hvad du skal have haft, ud over at din uddannelse skal være gymnasial.

Jeg ville fokusere min gymnasiale-uddannelse således:

  • Engelsk på mindst B-niveau
  • Matematik på mindst B-niveau (gerne højere hvis det er muligt – ikke umiddelbart et krav)
  • Fysik / naturvidenskab (gerne på B-niveau, men igen ikke umiddelbart et krav)
  • Samfundsfags (igen, gerne B-niveau men ikke noget krav)
  • Dansk på mindst B-niveau (gerne A)
  • Jeg ville ikke fokusere på andre sprog end Dansk og Engelsk.

Jeg havde selv Matematik på A, Engelsk på B, Fysik på B og samfundsfag på B, (og Kemi på A – men ikke relevant i den her sammenhæng) da jeg i sin tid gik i gymnasiet og jeg har ikke på noget tidspunkt følt jeg manglede noget i min basisuddannelse. Du skal være opmærksom på at alt foregår på enten engelsk eller dansk, og at du i forbindelse med uddannelse kommer til at lave opgaver på bachelorniveau. Derudover kommer du til at lave tekniske “skrifter” på engelsk på et ret højt niveau i forbindelse med din daglige tjeneste som pilot i Forsvaret. Se eventuelt mit blogindlæg omkring sprog på hjemmesiden, her: LINK

Jeg håber det var svar nok, ellers må du gerne skrive igen. Held og lykke – håber det lykkedes for dig!

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Check six,

THO

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top