skip to Main Content

Starte uddannelse så tidligt som muligt?

Q: Hej, jeg er en dreng på 16 år, som hele livet har drømt om at blive pilot. Jeg afsluttede folkeskolen som 15-årig, og besluttede mig for at begynde i gymnasiet. Nu er jeg snart færdig med 1.g, men føler at jeg lidt “spilder min tid”, og vil egentlig meget hellere igang med min uddannelse så hurtigt som muligt. Min plan har hele tiden været, at tage uddannelsen i USA, men jeg har indtil nu troet at man skulle være 18 år for at påbegynde uddannelsen. Det var også derfor, jeg begyndte på gymnasiet. Men nu har jeg fundet ud af, at man godt kan begynde som 17-årig, og så været færdig uddannet som 19 årig. Lige siden jeg fandt ud af det, har jeg ikke kunnet tænke på andet, og hvad jeg skal gøre. Stoppe gymnasiet, eller tage det færdigt? Alt hvad jeg har lyst til, er, at komme igang med min drøm.

A: Jeg vil nødig fortælle dig, hvad du skal gøre med dit liv. Jeg kender ikke din familiære situation, hvordan du er som person – er du moden til at gå i gang, har du sparet sammen til uddannelsen? Jeg synes det er et spørgsmål, som du skal drøfte med dine forældre. Det kan være en god ide at have en gymnasiel uddannelse, da nogle flyselskaber kræver en sådan, for at kunne blive ansat hos dem. Jeg kender ikke pilotuddannelsen i USA godt nok til at kunne sige, om der findes flyve-colleges, så du samtidig kan tage en gymnasiel uddannelse. Jeg kan godt forstå, at du brænder for at gå i gang med en pilotuddannelse, men har du undersøgt alle aspekter af sagen, og fundet ud af om det er 100% realistisk? Det er en stor mundfuld at gå i gang med, så det kræver en god research, inden du går i gang. At vide, at man kan tage uddannelsen som 17-årig, er efter min mening ikke grundlag nok for at gå i gang. Lav en plan for din uddannelse og præsenter den for dine forældre. Så kan de også dermed finde ud af, hvad det egentlig er, du har tænkt dig at gå i gang med.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top