skip to Main Content

Pilotdrøm i vasken?

Q: Jeg har de sidste par år forsøgt at skrabe penge sammen til at blive normal erhvervs pilot.
Jeg er kommet ind på Center Air i Roskilde, og jeg har bestået min medical. Men siden har det hele stået stille fordi jeg simpelthen ikke kan skaffe et lån til uddannelsen. Den vil over 2 år koster 709.000. Jeg har selv sparet 100.000 kr sammen og kan låne 50.000 kr af mine forældre. Jeg kan derudover låne 400.000 kr af jyske bank. Derfor mangler jeg stadig 159.000 kr. Kan det virkelig passe at det skal være det som forhindrer mig i at blive pilot?
Jeg har søgt og søgt og søgt lån i alle banker, men der er ingen der vil stille mere end 400.000 til rådighed.
Har du nogle forslag til eventuelle legater eller lignende man kan søge?
Jeg er total tom for idéer og er helt bange for at det hele går i vasken!!

A: I tidligere svar er jeg kommet ind på, at der findes andre steder i verden, hvor de uddanner piloter, end i Danmark. I dit tilfælde kan det se ud til, at du må søge ud over landets grænser for at kunne realisere din drøm om at blive pilot. Et populært alternativ for mange er at tage til USA, da dollarkursen gør det interessant, samt at flyvning generelt er billigere derovre.

En anden mulighed kunne også være, at søge ind på pilotuddannelsen hos nogle af de store firmaer i Europa som tilbyder dette. Kun lidt syd for os finder du to firmaer, der har deres egen flyveskole – Lufthansa samt Air Berlin. Her kræver det dog, at dine tyskkundskaber er i orden. Og hvis du vælger denne vej, har du også et job efter endt uddannelse, hvilket ikke er helt uvæsentligt.

Hvis du endelig finder en bank, der vil låne dig de mange penge, så skal du vurdere, om du vil gøre din økonomiske fremtid usikker, da chancen for at finde et job bagefter som pilot er meget lille, når du ikke har nogen erfaring. Derfor er der mange, der prøver at købe sig til et job ved at finansiere en typerating, og dermed håber på at finde et job. En typerating koster i omegnen af 200.000 kr. De skal også finansieres og tilbagebetales – oven i din pilot uddannelse. En typerating er dog ingen garanti for et job, for der vil være mange piloter uden job, men med erfaring som står foran dig i jobkøen.

Har du spurgt de forskellige flyveskoler, om de har samarbejde med en bank – jeg ved at det eksisterer da flyveskolerne er bekendt med problemstillingen.

Jeg kender desværre ikke til nogen legater, som kan hjælpe dig i din situation.


Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top