skip to Main Content

Mandligt kabinepersonale

Q: Hej jeg er en 29 år gammel dreng, der gerne vil stille nogle spørgsmål om mænd der arbejder som kabinepersonale.
1. Er det svært at få arbejde som kabinepersonale og vil de forskellige fimaer helst ha kvinder som ansøgere og er der mange fyre i branchen ?
2. Hvad er en sådan Ca normal løn for dem?
3. hvad er chancen at få job når man er 29 år ligesom mig?
Jeg har altid gerne villet flyve og ha det som arbejde, men jeg tror ikke lige at sidde og studere i flere år er lige noget for mig, så jeg kunne godt tænke mig at prøve at arbejde som kabinepersonale.

A: Det er efter min overbevisning ikke svært at få jobbet hvis man søger i et firma, der faktisk leder efter kabinepersonale. Så dit første skridt er at undersøge markedet for ledige stillinger. Her kan det også være en ide at kigge ud over Danmarks grænser. Taler du f.eks. tysk eller fransk ud over engelsk har du bedre mulighed for at finde dig et job, da markedet er meget større i udlandet end hjemme i Danmark.

Jeg tror ikke flyselskaberne helst vil have kvinder ansat som kabinepersonale. Jeg tror bare, at der er flest kvinder, da det tidligere har været et job, som mest er blevet søgt af kvinder. Men ligesom der kommer flere og flere kvinder i cockpittet, kommer der også flere og flere mænd i kabinen.

Jeg ved ikke hvad lønniveauet er i Danmark, men jeg kender til startlønnen i Lufthansa som ligger på ca 13.000 – 15.000 kr efter skat – såfremt du bor i Tyskland. Jeg ved ikke hvordan lønnen bliver beskattet hvis du bor i Danmark. Dertil skal siges at leveomkostningerne ikke er lige så høje i Tyskland som de er i Danmark. Dertil kommer personalegoder så som billige flybilletter, sygeforsikringer og gode pensionsordninger, såfremt firmaet tilbyder dette.

Din alder skulle ikke være noget problem. Kommer du med erfaring fra restaurationsbranchen kan det være en fordel.

Uddannelsen til kabinepersonale tager ca 6 uger, så du behøver ikke studere i flere år, for at få opfyldt drømmen om at flyve. Spørgsmålet er hvad du præcis har forestillet dig? Hvis du drømmer om palmestrande og eksotiske lande skal du f.eks. ikke søge i et firma, der kun ligger og flyver forretningsfolk indenrigs. Til gengæld vil du ofte være hjemme hver aften, hvis du flyver korte ruter. Når man flyver long haul, er man væk længere tid af gangen og må leve med fysiske belastninger så som natarbejde og jet lag. En ting har begge retninger dog til fælles – det vil ændre dit privatliv meget, da du ofte vil gå glip af fødselsdage, jul, nytår og andre festlige begivenheder.

Jeg håber du har fået dit spørgsmål besvaret, ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. Hermed et lille spørgsmål om aldersgrænse på Kabinepersonale,jeg har søgt mange forskellige flyselskaber selv hos Singapore Airlines jeg er desværre blevet 60 år men håber der stadig er brug for min menneskelige erfaring har godt helbred C/A lægeerklæring Cabin Crew kursus haves. Med Venlig Hilsen Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top