skip to Main Content

Kan jeg blive pilot, når jeg har haft to epileptiske anfald for flere år siden?

Q: Mit kendskab til branchen, og de regulære medicinale check, er en afskrækker – da jeg uheldigvis 2 gange i mit liv har oplevet at få de her irriterende epileptiske anfald. En genetisk sygdom jeg har arvet fra min mor, der også kun oplevede det få gange i hendes ungdom og har ikke mærket til det siden. Samme med mig – det er flere år siden mit sidste af de to anfald nu, og regner/håber på de aldrig vil komme igen.

Men man ved jo aldrig, og jeg tænker at en pilotuddannelse derfor sikkert ikke vil tage en som mig ind – eller måske er det fint bare at have været anfaldsfri i så og så mange år? Kan man på en eller anden smart måde finde ud af om epilepsien hænger ved eller ej?

A: Tak for din interesse i Spørg Piloten. Jeg skal gøre mit bedste for at besvare dit spørgsmål.

Jeg har talt med flere piloter i vores netværk, de kender ingen og har ikke hørt om nogen der har/har haft epilepsi og samtidig flyver.

For at være sikker må jeg henvise dig til en flyvelæge (AME) der kan svare på dit spørgsmål.

http://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Civil-luftfart/Uddannelse-og-helbred/Helbred/Flyvelaeger/Flyvelaeger.aspx

Jeg faldt over dette link, der omhandler mild epilepsi og flyvning.

http://www.askcaptainlim.com/medical-examination-pilot-94/1148-can-i-be-a-pilot-if-i-have-mild-epilepsy.html

De nævner bl.a. mulighed for at få en licens, hvis epilepsien kun var sket i barndommen, og anfaldene helt var ophørt.

Igen må jeg henvise dig til en AME, da der er forskel i restriktioner på en Medical fra Usa og Europa.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Per

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top