skip to Main Content

Kan et fly bakke?


Jeg har haft en lang samtale med en, om et fly selv kan bakke ved at vende jetstrømmen, eller om det kun er til at bremse med? Der er vel en grund til, at den bliver skubbet ud fra gaten?

Kan et fly bakke?

Teoretisk kan det lade sig gøre for større jetfly, for motorerne har noget der kaldes reverse.

Reverse thrust bruges til at bremse flyet ned ved landing. I praksis er det dog ikke helt uden bivirkninger hvis et større fly skulle brug reverse trust til at bakke ud fra en gate. Det vil nemlig betyde at flyets jetmotorer vil sende store mængder luft frem mod terminal bygningen.  Du kan måske kan forestille dig hvilket kaos det ville skabe, når man ved gaten sætter ”reverse thrust” på et større fly og jetmotererne vender luftstrømmen frem for at komme væk fra standpladsen. Det vil nok betyde i en masse knuste vinduer og ting der bliver slynget rundt, hvis et større fly skulle bakke ved egen kraft.

Det normale er, at flyet bliver skubbet tilbage med en pushback truck. Denne skubber flyet i en position hvorfra det kan taxi. Så det ser måske ud til at flyet bakken, men det er altså ikke ved egen kraft.

Disse pushback trucks er normalt specielt designet køretøjer, men nogen steder i verden er det helt normale traktorer.

Der er dog nogle steder hvor propel flyvemaskiner ved egen kraft kører baglæns væk fra gaten. Vi har fundet et klip til dig her – fly der bakker.

Mvh

Spørgpiloten/ Ask A Pilot

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 3 Comments

  1. I bogen “oprindelse” sætter piloten en Gulfstreemer i baggear.
    Er dette muligt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top