skip to Main Content

Kan det svare sig at tage uddannelsen?

Q: Jeg er en dreng på 17 år og har drømt om at blive pilot siden jeg var 4 år da jeg skulle til afrika med min familie og fik lov til at se cockpittet af piloten, og fik faktisk også lov til at side i kaptajnens sæde.. og siden da har jeg været helt bidt af at skulle ud og flyve, jeg købte mit første flight simulator da jeg blev 5 år, og spiller det stadig her idag og synes faktisk at jeg er blevet ret god efter en del læsning og øvelse (glad for det ik er rigtige fly 😉 )
Nå men mit endelige spørgsmål er enlig om det er de 700.000 kr værd, jeg har hørt meget om at piloter ikke har kunne få jobs, og det er jo ikke særlig fedt efter at have betalt næsten 1 million.. kan det svare sig? Jeg har skrevet med et fly firma ved navn center air, og der kan jeg måske få praktik plads som pilot her til efteråret, håber i kan hjælpe mig, for vil gerne finde ud af hvad jeg vil, da min studie vejleder gerne vil vide hvad jeg vil, når jeg afslutter HTX om et par år 😉

A: Kan det svare sig er dit spørgsmål – ja hvis du er så heldig at få et job. Nej, hvis det ikke lykkes for dig. Og det er ikke nemt at få et job for tiden. Der går mange piloter rundt uden arbejde, og som har erfaring på diverse flytyper. Dem skal du som nyuddannet kokurrere med. Det er en god ide at have alternative muligheder i betragtning, da det kan ske, at du ikke finder et job som pilot.

Det bedste for dig ville være ikke at have en stor gæld når du er færdig. Dette kan gøres på forskellige måder.

En mulighed kunne være at tage en alternativ uddannelse først, så du har noget at falde tilbage på, hvis det ikke skulle lykkes for dig med pilot drømmen. Dermed kan du også tjene penge til din uddannelse, og du minimerer din restgæld, når du er færdig med dit certifikat, hvis du arbejder sideløbende.

En anden mulighed kunne være, at finde et job når du er færdig med din HTX og spare sammen. Når du har nok penge + hvad banken vil låne dig, tager du over til det store USA og tager udannelsen til næsten halv pris af i Danmark.

Hos Center Air ( som er en flyveskole ) kan de fortælle dig mere om uddannelsen i Danmark. De vil nok også være fortaler for, at du skal tage dit certifikat i Danmark. Det er en mulighed, men ikke den eneste – husk det.

Jeg har selv taget min uddannelse hos Center Air og var tilfreds dermed. Andre tager uddannelsen andre steder og er også tilfredse. Hvad du skal gøre i sidste ende er dit valg. Hvad der er vigtigt for dig er at stille spørgsmål og søge informationer, og ikke tage nogen beslutning før du er helt sikker i dit valg. Der er meget på spil – din fremtid.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top