skip to Main Content

Kabinetryk

Q: Hej.Jeg kunne godt tænke mig at vide, om trykket i passagerkabinen reguleres til den samme værdi, hvad enten man flyer i 20.000 fod eller 30-40.000 fod? Jeg har haft problemer med ørerne og vil teste, om de er ok nu på en kort tur fra CPH til AAL, inden jeg begynder at drømme om rejser til fjernere destinationer

På forhånd tak.
Venlig hilsen,
Mette

A: Hej Mette
Tusind tak for dit spørgsmål.

Svaret på dit spørgsmål må være nej. Jo højere flyet flyver, jo højere er “trykket” i kabinen, med undtagelse af den ene maskine jeg kender til der faktisk beholder kabine trykket i sea level ( Syberjet SJ30 ). Jeg syntes din ide med en lille test tur er rigtig god. I den forbindelse kan du spørge kabine personalet om de vil være søde og spørge piloterne om hvad kabine højden har været på den tur, så du får en ide om hvor højt du har været.

Med hensyn til din tur til fjerne destinationer, hvor der jo flyves så højt som muligt, er trykket normalt mellem 7-8000 fod i kabinen på langdistancefly af ældre dato. Boeing 787, også kaldet Dreamliner, har en max kabine højde på 6000 fod og Airbus 380 har en kabinehøjde på ca. 5000 fod. Det kunne jo være en ide og se om du kunne få en af disse fly på din tur til fjerne destinationer.

Som et lille extra tip kan du prøve Sanohra trykregulerende ørepropper, eller Jetears. Begge under 100 kr.
Jeg håber dette besvarer dit spørgsmå, og ønsker dig held og lykke med dine fremtidige flyvninger.

Med venlig hilsen,
Martin Linneman Dall von Bülow
Pilot Boeing 737

Kommentarer

kommentarer

This Post Has One Comment

  1. >Karsten Joachim Hanser
    Hvis man som du foreslår holder et tryk på 1bar i kabinen når man flyver i stor højde, så vil kabinen revne som en ballon, der bliver pustet for højt op, pga trykforskellen.
    Trykket i kabinen bliver ikke pumpet op – tvært imod bliver trykket sænket til det, der svarer til det tryk, der er ca 6000 fods højde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top