skip to Main Content

Iltmasker

Q: Jeg har et spørgsmål angående iltmaskerne der kommer ud af panelet over sæderne hvis kabinetrykket falder. Hvor mange masker kommer der ud af samme lem hvis der er 3 sæder under? Jeg har flere gange tænkt over at hvis man har spædbørn med, som indtil de er 2 år sidder ved forældrene, så bør der være ekstra masker. Senest blev det diskuteret under vores ferie sidste uge, og nu er svaret altså eftertragtet.
Er det kun hvis kabinetrykket falder at maskerne falder ned?

A: Jeg tager det sidste spørgsmål først. Maskerne falder normalt ned hvis kabinetrykket kommer over 14.000 fod. Da falder de automatisk ud. Man kan også manuelt udløse maskerne fra cockpittet. Dette vil man kun gøre hvis man foretager et “emergency descent” og det forventes at kabinen kommer over de 14.000 fod. Lad os tage et eksempel: Vi flyver i 16.000 fod og stiger. Vi får alarmen at kabinertrykket er over 10.000 fod. Vi starter straks med vores emergency descent og da vores højde ikke er mere end 16.000 fod tager det kun lidt over 1 minut at komme ned i 10.000 fod som er den højde vi descenter til. Da det er så “kort” et descent vurderer man måske at kabinen ikke når over 14.000 fod og aktiverer derfor ikke maskerne manuelt. Så man sparer passagerer og besætning for den ekstra stress situation det vil være, hvis man pludselig skal tage en maske på.
Det er kun et krav at maskerne skal aktiveres hvis kabinetrykket er over 14.000 fod.
En sidste mulighed for at maskerne falder ud, eller et par af dem, er ved en hård landing. Jeg har selv som passager siddet i kabinen og prøvet dette. Piloten som var en kollega under oplæring kom efter landing ud med noget røde ører og det blev ikke bedre da han så et par masker der var faldet ud 🙂
Til dit første spørgsmål: Ved hver sæderække kommer der 1 ekstra maske ud. Dvs i en række med 3 sæder som du henviser til vil der komme 4 masker ud. Af samme årsag må der også maksimum være 1 spædbarn pr sæderække. Dvs et forældrepar med 2 spædbørn kan ikke sidde i samme sæderække.
Der er også 2 masker på toilettet. Om det er på grund af spædbørn eller andre årsager er mig ubekendt 😉

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top