skip to Main Content
Fly Forurening

Hvilket fly forurener mest?

Q: Vi er ved at skrive opgave omkring luftfart, CO2 og luftkvalitet. Hvilket fly forurener mest? Vi tænker ikke kun på brændstof forbrug men også hvilket fly der har den største CO2 udledning?

A: Uden tvivl må det være Concorden som er det passagerfly som forurenede mest og hvis I skal have et passagerfly som er på vingerne i dag, så er det Boeing 747.

Men lad os kigge lidt nærmere på CO2 og fly. For at finde et flys CO2 footprint, skal man tage en række ting i betragtning

  • Fly type
  • Operations type
  • Meteorologi
  • Tidspunkt på døgnet
  • Brændstof type og forbrug
  • Højde af flyvningen

Af den grund kan man støde på udtrykket “aviation multiplier”. I kan læse mere om dette her.

En årsag til at Concorden kommer ud som den største synder i forhold til CO2 footprint, er den højde Concorden fløj i. Denne kilde skriver at den (Concorden) bidrog til global opvarmning x5 og der omtales vigtigheden af at næste generations supersonic forretningsfly’s CO2 bliver reguleret.

En anden ting der er vigtigt at få med er, at CO2 udledning er ligefrem proportional med brændstof forbrug. Concorden og en Boeing 747 brænder rigtig meget brændstof og det er en anden grund til at CO2 udledningen er så høj for disse fly.

I relation til Jeres opgave kan det være interessant for Jer at være bekendt med den her ICAO Carbon Emissions Calculator. Her can I beregne CO2 udledning for luftfart.

Vi har også fundet et interessant dokument som kommer ind på de formler og den videnskab der er involveret i beregning af CO2 udslip fra forskellige typer af fly – I can se dette dokument via dette link CO2 footprint of aeroplanes.

Held og lykke med opgaven

Mvh

Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top