skip to Main Content

Når det kommer til at blive F16 pilot – Hvor stor del fylder det engelske af uddannelsen og den daglige arbejdsdag. Behersker et udmærket engelsk, både skriftligt og mundligt, men på hvilket niveau forgår det? 

Q: Når det kommer til at blive F16 pilot –  Hvor stor del fylder det engelske af uddannelsen og den daglige arbejdsdag. Behersker et udmærket engelsk, både skriftligt og mundligt, men på hvilket niveau forgår det? 

A: ALT foregår på engelsk. Man skal kunne beherske det engelske sprog i alle dets facetter. Man behøver ikke være indfødt englænder, men man skal kunne tale, læse og skrive på et teknisk niveau.

Uddannelsen foregår primært i USA, så alene det at man skal bo og arbejde derovre, gør at man skal kunne finde ud af sproget. Herhjemme i dagligdagen taler vi engelsk sammen når vi flyver. På jorden foregår det meste dog på dansk – eller en blanding af engelsk og dansk… vi kalder det flyverjysk 🙂

Du skal tænke på at alle dele på flyet, alle manualer, alle taktikker og de fleste termer omkring flyvning er på engelsk. Derudover flyver vi i udlandet tit og har mange udenlandske samarbejdspartnere. De civile piloter taler også engelsk på radioen, ligesom os.

Jeg linker til det NATO dokument der beskriver ens sprogkundskaber. Man skal kunne præstere niveau 3-3-3-3. Disse fire tal dækker over ens niveau indenfor disse fire discipliner:

•Listening (lytte)

•Speaking (tale)

•Reading (læse)

•Writing (skrive)

Hver disciplin er inddelt i fem niveauer:

•0: No proficiency (ingen færdigheder)

•1: Survival (“Ferie standard” – du kan bestille en pizza og to øl og spørge om vej til nærmeste McDonald’s)

•2: Functional (Du kan begå dig i almindelig tale)

•3: Professional (Du er flydende i almindelig tale og du kan begå dig på et teknisk niveau)

•4: Expert (Flydende op til et teknisk niveau)

•5: Indfødt engelsktalende på et højt niveau (ligesom hvis du taler dansk uden grammatiske fejl)

LINK: http://www.stanag6001.com/languages/

Dette link forklarer yderligere hvis du har lyst til det. Vi er til test i engelsk på officerskolen (bliver også undervist i engelsk på tilsvarende niveau) samt enkelte gange i forbindelse med øvelser i USA (hvis man har en gyldig test skal man ikke igen). Generelt er min fornemmelse at et gymnasielt B-niveau er rigeligt.

Håber du kunne bruge svaret – det er bare at gå i gang 🙂

THO

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top