skip to Main Content

Flyvning ud af La Paz, Bolivia – hvor høj hastighed landes der med?

Q: Vi bor i La Paz, Bolivia. Landingsbanen er 4 km lang, og det tager virkelig lang tid at lette og virkelig lang tid at bringe flyet til standsning v. landing – lufthavnene ligger i 4100 m.o.h. så det er jo ikke så underligt. Men med hvor høj hastighed vil du tro at flyene lander med?

la paz

A: Jeg har aldrig selv haft fornøjelsen af at flyve ind til La Paz, Bolivia (som der er billede af her) – men jeg vil gerne komme med et kvalificeret bud. Jeg er bekendt med at der er specielle forudsætninger for netop at beflyve La Paz, blandt andet skal flyets oxygen system konfigureres, da oxygen maskerne på et “normalt” fly ellers ville udløses med en så høj kabine højde.

Med udgangspunkt i den type jeg selv er checket ud på; B737 vil en typisk landingshastighed være omkring 160 knob. En knob= 1,852 kmt/ så det giver 296 km/t. Jeg er tit blevet spurgt om ikke det føles utrolig hurtigt – men faktisk er jeg så fokuseret på så mange andre faktorer (ved selve landingen) end blot at “fornemme farten” at jeg faktisk ikke tænker over det. Rent aerodynamisk er det således at jo højere “density altitude” desto ringere er flyets performance. Når det kommer til La Paz er d+et muligt at der foreligger yderligere korrektioner til landingshastigheden (altså at den er endnu højere end normalt) – hvilket ikke er noget problem i forhold til den lange landingsbane. Hvad den præcise hastighed er, afhænger af mange faktorer – så som vejret på dagen, vægten af flyet samt hvilken flytype vi taler om. En B737 har generelt en høj landingshastighed i forhold til andre typer – så jeg vil tro at der på La Paz generelt landes med alt mellem 270- 350 km/t.  Hvis du ved hvilken flytype du har fløjet med, vil jeg se om jeg kan finde en tabel og rent faktisk regne ud hvad dets landingshastighed vil være.

På vegne af spørg piloten samt med venlig hilsen

Jacob Lykke Barnewitz

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top