skip to Main Content

Er svæveflyvning noget værd, hvis jeg senere ønsker at blive kommerciel pilot?

Q: Er svæveflyvning noget værd, hvis jeg senere ønsker at blive kommerciel pilot?

screen-shot-2016-11-12-at-11-03-19

A: Svæveflyvning som forberedelse til pilot-uddannelsen kan, i vore øjne, være en rigtig god ide. Her er lidt information om hvordan du kommer i gang.

Hvis der er en svæveflyveklub, som starter uddannelse i morgen, kan du i princippet godt være med der som 13- 14 årig. Dog kan du først gå solo den dag du er fyldt 15 år og du kan først få certifikat (til svævefly) den dag du bliver 16. Hvor lang tid det tager at få certifikat til svævefly er lidt forskelligt, men typisk tager det omkring 1 år og det er noget du fint kan passe ved siden af din primære uddannelse eller arbejde.

Har du certifikat til svævefly, så vil du allerede have styr på nogle af de basale ting, hvis du starter på uddannelsen til kommerciel pilot. Du skal som udgangspunkt regne med at du skal betale det samme som andre uden svævefly erfaring, men det at du har erfaringen kan måske være det der gør, at du i løbet af uddannelsen har mere overskud til f.eks. at lære af dine instruktører. Det kan medvirke til, at du i sidste ende bliver en endnu dygtigere kommerciel pilot og at du oplever det lidt lettere at komme igennem uddannelsen.

Skulle det ske, at du ændrer mening og ikke vil have en karriere som pilot, så kan din erfaring som svæveflyver bruges til at du relativt nemt kan opnå et privat flyvercertifikat til motorfly.

På Dansk Svæveflyver Unions hjemmeside www.dsvu.dk  kan du læse mere om hvordan man bliver svæveflyver.

Vil du vide mere om pilotbranchen generelt anbefaler jeg kompendiet “introduktion til branchen” for 179 DKK: https://spoerg-piloten.dk/produkt/before-take-off/  og/ eller booking af personlig rådgivning via www.propilots.dk

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top