skip to Main Content
Er Der En Fremtid For Piloter? Eller Vil Flyene Kunne Flyve Sig Selv I Den Nærmeste Fremtid?

Er der en fremtid for piloter? Eller vil flyene kunne flyve sig selv i den nærmeste fremtid?

Q: Er der en fremtid for piloter? Eller vil flyene kunne flyve sig selv i den nærmeste fremtid?


A: Tak for den tillid du viser mig med dit spørgsmål vedrørende min evne til at spå om fremtiden.

Først en lille intro… min pointe kommer senere.

Lad os skrue tiden tilbage til stenaldermanden, han bandede sikkert en hel del over at hans flinteøkse, bue og pil gav ham nogle problemer i hverdagen. Så til alt held var der en nysgerrig sjæl der fandt ud af at arbejde med jern og dermed var begyndelsen skabt til jernøksen. Det var så ikke rigtig godt alligevel, så man fandt på at hærde jernet, og dermed var stålet så opfundet. Det har jo givet visse lettelser i stenaldermandens hverdag, men stålet førte også til kanonløbets opfindelse…

Senere var brugen af træstammer som ruller grundlaget for hjulets opfindelse, det førte til trillebøren, kanonlavetten, cykel, løbehjul osv. Jeg tror ikke opfinderen af trillebøren havde ideer om en Segway.

Da de første regnemaskiner kom frem og længe efter førte til en elektronisk regnemaskine udtalte flere kloge mennesker ”at sådan en opfindelse havde ikke meget fremtid, og i givet fald kun i stærkt begrænset omfang”. I dag er det en forudsætning for livet på store dele af denne jord at der er adgang til internettet smartphone osv. Men mennesker dybt inde i Borneos jungle klarer sig fint uden sådanne moderne opfindelser.

Sådan har enhver opfindelse i denne verden ført til nye opfindelser, tag leret der har ført fra soltørrede mursten til betonelementer og forskellige elementer til at beklæde bygning der er flere hundrede meter høje? Men alligevel laver folk i Afrika stadig lerklinede hytter, men også bølgeblik skure.

Dermed til min pointe…

Det helt store i dagens verden er selvkørende biler og andre transportmidler der selv kan finde rundt. På samme måde som ovenstående eksempler kan det være begyndelse på fremskridt. Ideen om føreløse civile fly lyder jo spændende, lige indtil en opfindsom sjæl fandt ud af at de sensorer der sidder på de selvkørende ting kan blændes med en laser lignende opfindelse. Dermed kan ingen forudsige hvad der kan ske af ulykker. Det kan jo give andre gode ideer til at opfinde noget mod laser lignende opfindelser og på den måde kan vi så fortsætte…

Hvem havde troet at droner måske snart bliver en del af et leveringssystem for pizzaforretninger, boghandlere og andet. Storbyens beboere vil måske indenfor overkommelig fremtid opleve den slags. Hvem ved, måske er der dårlige udsigter for avis budenes fremtid i landområder med langt mellem bygninger og postkasser for dem der stadig ikke er hoppet med på den digitale avis-bølge.

Du kan være helt sikker på, at der sidder forskere, opfindere og andre kreative mennesker der til stadighed får nye ideer. Det vil helt sikkert påvirke alles hverdag på en eller anden måde.

Jeg håber at du kan fornemme/ forstå min humor og at du har taget mit svar i en positiv ånd. Jeg har noget svært ved at se fremtiden for civile pilotløse fly og hvad deraf følger, primært på grund af sikkerheds-perspektivet, når man fragter mennesker og ikke pizza – nærmere kommer vi det nok ikke og som alle andre, kan jeg naturligvis tage fejl.

På vegne af og med venlig hilsen

 Spørg Piloten

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top