skip to Main Content

Drøm om at blive F16 pilot, kan jeg være sikker på at der optages jagerpiloter i 2019?

Q: Jeg har i flere år drømt om at blive jagerpilot, og jeg har gjort meget for at forberede mig så godt som muligt, hvilket forhåbentligt øger mine chancer lidt. Jeg har i sinde at søge ind, efter jeg har taget værnepligten (selvom det ikke er krav) , når jeg er blevet student næste år. Jeg har prioriteret det på den måde, istedet for at søge ind i 3.g, da det potentielt ville betyde at jeg aldrig fik en god chance for at opleve verden, før jeg bandt mig i 20års tid (Har hørt at bindingsperioden bliver lidt højere med de nye fly som også gør uddannelsen dyrere)

Mit spørgsmål går så på, om jeg kan være helt sikker på, at der optages nye jagerpiloter i starten af 2019, så jeg ikke fejlagtigt har ventet og taget mig tid til et sabbatår. Og er det ikke korrekt at optagelsesprøverne typisk starter i februar og varer til sommer cirka?

Endeligt vil jeg spørge om, hvor meget det vil hjælpe at købe et flysimulator spil, da jeg ikke har nogen som helst erfaring med flyvning. Evt. kunne jeg invistere i svæveflycertifikat, hvis det ifølge nogen ville være en kæmpe fordel. Men af hvad jeg har læst forskellige steder, er det ikke nødvendigvis godt, da det mindsker antallet af flyvetimer man må få på flyveskolen og måske endda giver nogle dårlige vaner i luften?
 
A: Først og fremmest kan du med fordel kigge på https://spoerg-piloten.dk/category/pilot-i-forsvaret-2/ og søge lidt information fra tidligere indlæg. Men når det er sagt, så er din plan med at tage værnepligten og sikkert også lidt tid til at opleve verden først en rigtig god ide. Jeg havde selv et år efter gymnasiet inden jeg startede i Forsvaret og den tid ville jeg aldrig bytte. Mht. bindingsperioden – eller tjenestepligten, som den kaldes – er den p.t. 12 år efter endt uddannelse. Det vil i praksis sige at du er bundet til Forsvaret ca. 15-16 år. Jeg har hørt om at der tales om at ændre tjenestepligten, men mig bekendt er den stadigvæk 12 år. Jeg ser ikke tjenestepligten som et problem, idet man at sikret arbejde i den periode, samt at rent karrieremæssigt passer det meget godt med 12 år. Det vil i praksis give ca. 10 års eskadrilletjeneste, og det tager ca. 7-8 år at lave en kamppilot der har alle kvalifikationer. Det er ikke fordi det tager så lang tid at lave en operativ kamppilot, men det tager lang tid at lave en der “kan det hele”.
 
Jeg kan ikke give dig et 100% sikkert svar på om der optages piloter i 2019, men jeg kan fortælle at der generelt mangler piloter i Flyvevåbnet og i særdeleshed kamppiloter. Jeg ville ikke være bekymret for om der bliver optaget piloter i 2019 – jeg kan ikke forstille mig at der ikke gør!
 
Jeg vil sige at det aldrig kan skade at game lidt flysimulator. Men dog skal du ikke forvente at det kan give dig en voldsom fordel. Det kan dog give dig en basal forståelse for hvordan fly virker og hvordan instrumenter virker og den slags. Mht. svæveflycertifikat, har jeg svaret omkring det i et tidligere indlæg, som du kan finde på hjemmesiden. Kort fortalt har du ret i dine betragtninger omkring svæveflyvningen. Det må være op til dig om du vil bruge pengene på det. Det kan give et godt indblik i flyvningen, men er på ingen måde et krav. Jeg vil tro der kun er en 3-4 kamppiloter der også flyver svævefly. Jeg havde ingen flyveerfaring inden jeg startede og jeg ville ikke lave det hvis jeg skulle starte igen. Hvis du har voldsom lyst til at prøve at flyve inden, så kan svæveflyvning dog godt være en god ide.
 
Jeg håber du kunne bruge svaret.
Check six,
THO

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top