skip to Main Content

Ding i kabinen

Q: Hej
Jeg er nysgerrig efter at vide hvad de diskrete ding der altid kan høres i flykabinen egentlig betyder. Det er både et og to ding.
To ding kommer lige inden afgang som om det er et tegn måske til det øvrige personale omat flyet har fået start tilladelse.
Der må være en mening med disse ding i kabinen.
Håber i kan svare.
Hilsen
Rasmus

A: Hej Rasmus
Tak for dit spørgsmål!
Lyden som du hører oprinder som oftest fra knappen hvor piloten kan tænde for lyset til sikkerhedsselerne. Når man tænder og slukker for dette lys, kommer der et ding ude i kabinen. Det er nok lidt forskelligt fra selskab til selskab hvad de forskellige ding og dongs helt specifikt betyder, men der er selvfølgelig visse fællesnævnere blandt de forskellige selskaber.

Der hvor jeg flyver til daglig “dinger” vi 3 gange per afgang. Første gang er inden motorstart hvor sikkerhedsselerne bliver sat på, og dette er simpelthen bare for at give passagererne besked om at de nu skal spænde deres sikkerhedssele. Anden gang lyder der to “dings”, og som du selv er inde på, så er dette når vi har fået starttilladelse. Det er en besked til stewardessen om vi nu kun er ganske få sekunder fra at være airborne. Tredje gang er som oftest efter vi har passeret 10.000fod, og med dette slukker vi for lyset til sikkerhedsselerne og passagerer samt kabinepersonale må nu forlade deres sæde.

Med venlig hilsen,
Peter Lysgaard JensenKommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top