skip to Main Content

Bruger piloter solbriller når de flyver?

Q: Vi var en tur ude og flyve i bragende solskin (da vi jo er oppe over skyerne). Jeg fik VIRKELIG ondt i mine øjne og skimmede meget med dem, når man kiggede ud. – så her er 2 spørgsmål:

1: I bruger (forhåbentlig) solbriller når i flyver?
2: Kunne man ikke lave, på flyvemaskinerne, solskærme man kan trække ned?
PROPILOTS GASH
A: Jeg er sikker på de fleste piloter har et par solbriller med ud og flyve, for du har ret, solen er meget skarp når vi bevæger os op over skyerne, og i de fleste tilfælde bliver det værre jo højere man flyver, da der bliver færre partikler.
Det kommer også an på hvad for breddegrader vi befinder os på (solens vinkel og uv stråling) det ret teknisk, men kort fortalt er der højere stråling (uv) ved polerne, og en sol der står lavt på himlen er ikke så skarp men sidder i øjenhøjde, så kan nemt genere mere end hvis den står højt på himlen og er skarp (vinter/sommer)
Det er meget forskelligt fra fly til fly hvad for solskærme de har, og der findes også masser fly med “gardiner” både på flight deck og på passagersædet. På flight deck er det kun solskærme vi bruger, da gardiner vil være både upraktisk og farligt. Solskærme kan anvendes på flight deck på jorden for at skærme af så det ikke bliver for varmt – dette ses ofte på business jets der ofte parkeres på forpladsen i længere tid og hvor der derfor ikke er et aircondition anlæg der holder temperaturen på behageligt niveau.
Skærmbillede 2016-06-24 kl. 10.27.55
Håber det giver lidt klarhed.
På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen
Jens-Martin

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top