skip to Main Content

Alarm begyndte at hyle i hele flyveren i ca 30- 60 sek – hvad kan det have været?

Q: Under en flyvetur over atlanten begyndte en alarm at hyle i hele flyveren i ca 30-60 sek. Personalet gik/løb forvirret rundt og først efter 10 min kom der en usammenhængende forklaring fra cockpittet om årsagen. Har efterfølgende spekuleret over hvad der kan forsage, at en alarm hyler i hele flyveren.

A: Jeg vil gætte på at der har været tale om en røgalarm, men det er svært at svare på uden at jeg har flere detaljer f.eks. om flytype. En røgalarm vil f.eks. kunne udløses, såfremt at der har været et forsøg på at nyde en cigaret på et toilet. Noget sådan vil jeg bestemt ikke anbefale. Der er risiko for at man bliver retsforfulgt såfremt man tages på fersk gerning, hvilket der er stor risiko for, da sensorerne er ekstremt følsomme.

Langt mere sandsynligt er det dog, at der måske har været lidt madrester i en af de ovne som kabinepersonalet anvender til at varme maden ombord. Dette kan medføre nok røg til at en af sensorerne går i gang – og det kunne måske godt udløse en alarm som du vil kunne høre i flyet. Så snart man får styr på ovnen igen (man slukker ofte blot på kontakten og lade den køle af), vil alarmen gå ud igen.  screen-shot-2016-11-12-at-20-25-38

Det undrer mig dog, at der kom en usammenhængende forklaring fra cockpittet, for man ville normalt forvente at piloterne ville komme med en forklaring. Såfremt du oplever noget tilsvarende igen, vil jeg opfordre dig til at spørge kabinepersonalet, således at du ikke efterfølgende skal gå rundt og spekulere.

Udfra din beskrivelse at dømme, så var det dog noget som relativt hurtigt gik i sig selv igen – så jeg vil ikke mene at du/ I har været udsat for den store fare.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top