skip to Main Content

Vand taxa fly i Danmark?

Q: I mange lande, måske specielt på den sydlige halvkugle, er vand taxa fly meget anvendt. Hvordan er reglerne for flyvning og landing, specielt omkring de større byer her I Danmark?

A: Mig bekendt har trafikstyrelsen (endnu) ikke givet tilladelse til vand taxa flyvning i Danmark, men der er initiativtagere der arbejder på at få tilladelserne i hus f.eks. således at en rute fra Samsø til Aarhus og København til Aarhus kunne blive opereret med en vandflyver af typen cessna caravan og twin otter. Det er i mine øjne et spændende initiativ, men jeg har ikke svært ved at få øje på udfordringerne.

twin otter floats

caravan floats

Politi vedtægterne forbyder operation på danske søer, hvilket ellers ville være ideelt (med tanke på bølger). Flyvningen skal også gennemføres som VFR (visuelle flyve regler), hvilket betyder at vand flyvning ikke kan operere ned til de samme minimumsværdier som f.eks. almindelig trafik der benytter IFR (instrument flight rules). Reglerne for vand flyve pladser er beskrevet i BL 3-36 som kan hentes på trafikstyrelsens hjemmeside her http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/civilluftfart/Dokumenter/Love%20og%20bestemmelser/Bestemmelser%20for%20Civil%20Luftfart%20(BL)/BL%2003-serien/3_36.pdf

Såfremt vi kommer til at se vand flyvning i Danmark er spørgsmålet om kundegrundlaget er tilstede. Jeg kan sagtens forestille mig at der er mange der kan se en værdi i at kunne spare f.eks. 60 min på at komme fra Aarhus city til København city, men spørgsmålet er om kundegrundlaget samtidig vil acceptere den operationelle risiko der er for aflysninger; altså pålideligheden af en sådan operation.

På vegne af spørg piloten og med venlig hilsen

Søren

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top