skip to Main Content

Trykudligning – Valsalvas manøvre

Q: Her i sidste uge, kom jeg hjem fra Spanien af og med på turen tog jeg en omgang feber med. Da vi skulle lande i CPH, fik jeg en frygteligt smerte i begge mine øre, som nogle kæmpe ørepropper. Jeg prøvede alle tricks, men kunne ikke få dem væk. 2 dage senere, sagde lægen at jeg havde ørebetændelse. Jeg fandt hurtigt ud af, at man ikke har flyvetilladelse hvis man har ørebetændelse, eller hvis man er forkølet på højt plan. Så kommer dette spørgsmål, hvad gør ”I”, når i er forkølet og undgår smerterne?

A: Når du flyver, er det normalt først under nedstigning, at du vil opleve smerter på grund af trykudligning. Det skyldes, at der kommer et undertryk i mellemøret, som ikke nemt kan udlignes. De normale metoder til aflindring af undertrykket er at synke eller holde munden lukket, holde sig for næsen og ånde ud (Valsalvas manøvre)

Tricket til at undgå disse problemer er helt simpelt. Man flyver ikke, hvis man har problemer med trykudligning. Du kan risikere at ødelægge dine trommehinder og indre øre. Du kan eventuelt bruge en næse spray, hvis du absolut må ud at flyve, men som pilot gør du ikke dette, da du kan risikere, at du ødelægger dine ører og dermed ikke længere kan arbejde som pilot.

Kommentarer

kommentarer

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top